Zencefilli Patates Püresi



Zencefilli Patates Püresi, farklı lezzet arayanlar için ideal bir seçim olabilir. Hazırlanışı diğer patates püreleri ile aynıdır. Bu tarifin diğerlerinden farlı yönü içerisinde kullanılan zencefildir. Zencefilin faydalarını bilmeyen yoktur. Bu tarif sayesinde zencefilden gelen şifa tarife geçer ve dolayısıyla besin değerleri artmış olur. Bu tarif özellikle kahvaltılarda çok lezzetli bir yiyecektir. Izgara et ve sebzelerin yanına çok yakışır. Yine haşlama sebze tüketmeyi sevenler için önerilir. Buzdolabında saklanabilir. Buzdolabı dışında saklama süresi 4 saattir. Genelde ise sıcak tüketilmeli ve pişirildiği saatler içerisinde bitirilmelidir. Böylece lezzetinden hiç bir şey kaybetmemiş olur.

Zencefilli Patates Püresi İçin Malzeme Listesi

  • 5 adet büyük boy patates
  • 10 adet arpacık soğan
  • 2 adet orta boy zencefil
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı dolusu pul biber
  • 1 çay kaşığı dolusu karabiber

Sunum için

  • 2 adet yeşilbiber
  • 5 adet çeri domates
  • 5 sap yeşil soğan
  • 1 tutam maydanoz

Hazırlanışı

Pürenin hazırlığına ilk olarak patatesleri yıkamakla başlayalım. Bol su altında kullanılmamış bir bulaşık süngeri ile patatesleri ovalayarak iyice temizleyelim. Bu işlem bittiğinde patatesleri dörde bölüp, haşlanmaları için derince bir tencerenin içerisine koyalım. Tencereye patatesleri haşlayacak kadar su koyalım ve tencereyi ocağa alalım. Patatesler haşlanırken diğer yandan arpacık soğanları soyalım. Soğanların ardından zencefilleri kabuklarından arındıralım ve çok küçük küpler halinde doğrayalım. Bu arada arpacık soğanlar doğranmayacak, bütün halde kullanılacaktır.

Zencefilli Patates Püresi

Yapışmaz özelliği bulunan ve bütün malzemeyi içerisine alacak kapasiteye sahip olan bir tavanın içerisine tereyağını ve sıvı yağı koyalım. Tereyağının eridiğini görünce tavaya önce doğarmış olduğumuz zencefilleri ilave edip bir süre kavuralım. Zencefillerin genel görünümleri değiştiğinde arpacık soğan ilavesini yapalım. Bu iki malzemeyi iyice kavuralım. Kavrulmuş olan malzemenin içerisine sütü koyup bir süre pişirelim. Bir süre pişirdiğimiz arpacık soğanlarının üzerlerine çatal ile bastırıp, içlerinde bulunan katmanların dışarı çıkmasını sağlayalım. Böylece pürenin içerisinde bütün soğanlar olmayıp, görünüm açısından rahatsızlık verici bir sunum yapılmış olmayacaktır. Bu işlemin ardından tavaya tuz, karabiber ve pul biber ilavesini de yapıp, tavanın altını kapatalım. Diğer yanda haşlanma sürecini tamamlamış olan patatesleri süzüp kabuklarını soyalım. Bu işlem bittiğinde cam bir kasenin ya da kabın içerisinde patatesleri ezelim. Ezme işleminde ezici veya çatal kullanılabilir. Bu tarifte mikser kullanmıyoruz. Kullanmamız halinde püre başarısız bir görünüm kazanır. Burada ki maksat patateslerin tam püre olmayıp, diğer malzemeler ile uyumlu olmasını sağlamaktır.

Ezmiş olduğumuz patatesleri tavada bulunan malzemelere ekleyelim ve 2 veya 4 dakika daha pişirelim. Böylece bütün malzemeler karışacak ve aynı ısıya erişeceklerdir. Zencefilli patates püresinin sunumu için hazırlık aşamasına geçelim. Yeşilbiberleri jul yen doğrayalım. Ardından çeri domatesleri dörde bölelim. Yeşil soğanları da diğer malzemelere uyumlu şekilde keselim ve bu üç malzemeyi bir tavada az tereyağı ile mühürleyelim. Üzerine az kimyon ekleyebiliriz. Servis tabağının içerisine patates püresini koyduktan sonra hazırlamış olduğumuz sunum malzemeleri ile arzu edildiği şekilde süsleyelim. Böylece patates püresi aslında harika sunumu olan bir ara sıcak tabağına dönüşecektir. Zencefilli patates püresi servise hazırdır.

Afiyet olsun

Yayınlanma Tarihi : 06.11.2014 04:49:03





Zencefilli Patates Püresi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

1 Yorum Yapılmış "Zencefilli Patates Püresi"

Admin

Cevap Sayısı: 0
Zencefilli Patates Püresi Tarifi hakkında siz ne düşünüyorsunuz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle ve diğer kullanıcılar ile paylaşın, Zencefilli Patates Püresi Tarifi konusunu geliştirmemize ve en doğru bilgileri sunmamıza yardımcı olun.

2013-01-28 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Patates Püresi Tarifi

Patates püresi tarifi, patates püresi en fazla et, tavuk yemekleri yanında tercih edilen bir tariftir. Aynı zamanda  hanımların kabul günlerinde, çay saatlerinde de sıkça yapılır. Yapımının pratik olması nedeniyle patates püresi h...

Sosisli Patates Püresi

Sosisli Patates Püresi, Sosis ve patates çocukların, büyük, küçük herkesin vazgeçilmez haline gelmiştir. Özellikle çocuklar için muhteşem bir tat’dır. Sabah kahvaltısında severek yapabilirsiniz sosisli patates püresini. Patates...

Mantarlı Patates Püresi

Mantarlı Patates Püresi, Son zamanlarda en sık sorulan ve en sık tüketilen mantarlı patates püresini özellikle et yiyemeyen vejeteryan olan kişiler severek tüketir. Ancak mantarı alerjiye yatkın olan kişilerin dikkatle tüketmesi g...

Ördekli Patates Püresi

Ördekli patates püresi, Öncelikle çocukların dikkatini çekerek onların patates püresine yemesini sağlayacak olan ördekli patates püresi denemeniz gereken tarifler arasındadır. Ördekli patates püresi kırmızı et, tavuk eti, ve rosto...

Toz Patates Püresi

Toz patates püresi: Toz patates püresi 5 dakika kadar kısa sürede hazırlanabilen bir yiyecektir. Hazır olarak alınan toz patates püresi evde rahatlıkla çabucak hazırlanmaktadır. Size biraz sonra vereceğimiz tarif 2 kişiliktir. Öze...

Pancarlı Patates Püresi

Pancarlı patates püresi, rengi nedeniyle fark yaratacak purelerdendir. Pancarın verdiği renkten dolayı çok zengin görünüm elde edebilirsiniz. Pancarlı patates püresi et yemeklerinin yanında servis edip, misafirlerinize sunabilirsi...

Fesleğenli Patates Püresi

Fesleğenli patates püresi:i tarifi lezzetli ve bir o kadarda kolay malzemelerle yapılan ve her yemeğin yanına mükemmel bir uyum sağlayabilecek pratik bir tariftir. Fesleğenli patates püresi tarifi için gerekli olan malzemeler nele...

Tavuklu Patates Püresi

Tavuklu patates püresi, damaklarda çok güzel tat bırakan bir lezzettir. Patates ve tavuk birbirine çok yakışırlar. Doyurucu özellikleri ise inanılmazdır. Çocuklar ise patates yemeden zaman geçiremezler. Büyüklerde tabi aynı şekild...

Patates Püresi Nasıl Isıtılır

Patates Püresi Nasıl Isıtılır; Patates püresi, haşlanmış ve ezilmiş patatesi süt, yağ ve et suyu ile karıştırılarak elde edilen bir yiyecek çeşididir. Genelde et yemeklerinin yanında garnitür ve perhiz yemeği olarak kullanılmaktad...

Patates Püresi İle Neler Yapılır

Patates Püresi İle Neler Yapılır, Lifli yapısı, besin değerleriyle bilinen patatesin çok farklı biçimde tüketimi yapılmaktadır.  Haşlanmış  patatesin ezilmesiyle elde edilen patates püresi tek başına tüketilebildiği gibi bir çok y...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

patates püresi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017