Maydanozlu Patates Püresi



Maydanozlu Patates Püresi, patates doyurucu özelliği sayesinde yemeklerde sıklıkla tercih edilir. Patates birbirinden farklı şekillerde hazırlanarak tüketilebilir. İster parça etli yada kıymalı şekilde ana yemek olarak ister kızartma yada püre şeklinde garnitür olarak tüm yemeklerle ahenk sağlar. Hafif ve lezzetli bir yemek olması sıklıkla hazırlanır. Hazmı kolaydır. Mideyi yormadan sindirimi sağlanır. Patates garnitür şeklinde daha çok püre olarak tercih edilir. Püre çok geniş bir yelpazede içerisine farklı malzemeler konularak hazırlanabilir. Örneğin yumuşatma özelliği sayesinde içerisine mutlaka süt konulmalıdır. Ayrıca kaşar peyniri de konularak  farklı tatlar yakalanabilir. 

Maydanozlu Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeler
  • 6-7 adet patates
  • 1 litre su
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin
  • 1 demet maydanoz
Maydanozlu Patates Püresi Yapılışı

Maydanozlu patates püresi tarifinde patates tercihe göre ister kabuklu yada kabuksuz olarak haşlanabilir. Fakat patatesin vitaminin kaybolmaması için kabuklu olarak haşlanması tavsiye edilir. O nedenle tarife başlamadan önce patatesler mutlaka bol suda iyice yıkanmalıdır.

Maydanozlu Patates Püresi

 Derin bir tencereye patatesler, biraz tuz ve yaklaşık 1 litre kadar su koyularak tencere ocağa alınır. Patatesler yaklaşık 15-20 dakika haşlanmalıdır. Haşlanırken bir kürdan yardımıyla pişip pişmediği mutlaka kontrol edilmelidir. Patatesler haşlandıktan sonra süzülerek soğuması için soğuk sudan geçirilir. Soğuduktan sonra kabukları soyulur ve temiz bir tencereye alınır. Çatalın tersi ile yada bir ezici ezici kullanılarak patatesler iyice ezilir. Patatesler sıcakken içine tereyağ, tuz ve karabiber ilave edilerek tereyağ eriyene kadar iyice karıştırılır. Tencere ocağa alınarak üzerine yavaş yavaş süt ilavesi yapılır. Kısık ateşte tel çırpıcı ile karıştırılarak pişirilmeye başlanır. Pürüzsüz ve yumuşak bir kıvam elde edene kadar karıştırma işlemine devam edilir. Patates püresi macun kıvamını aldığında ocaktan alınır. İçerisine kaşar peyniri konularak patatesin sıcaklığında peynirin erimesi sağlanır. ayrı bir yerde maydanozlar saplarından ayıklanarak iyice temizlenir. Daha sonra kesme tahtasında ince ince kıyılır ve geniş bir tabağa alınır. Tencerenin içerisinden bir yemek kaşığı ile patates püresi alınarak top şekline getirilir ve tabaktaki maydanoza bulanır. Tenceredeki püre bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Servis tabağına alınan maydanozlu patates püresi ılık olarak servis yapılır. 

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 29.10.2016 12:22:46





Maydanozlu Patates Püresi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Maydanozlu Patates Püresi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Patates Püresi Tarifi

Patates püresi tarifi, patates püresi en fazla et, tavuk yemekleri yanında tercih edilen bir tariftir. Aynı zamanda  hanımların kabul günlerinde, çay saatlerinde de sıkça yapılır. Yapımının pratik olması nedeniyle patates püresi h...

Sosisli Patates Püresi

Sosisli Patates Püresi, Sosis ve patates çocukların, büyük, küçük herkesin vazgeçilmez haline gelmiştir. Özellikle çocuklar için muhteşem bir tat’dır. Sabah kahvaltısında severek yapabilirsiniz sosisli patates püresini. Patates...

Mantarlı Patates Püresi

Mantarlı Patates Püresi, Son zamanlarda en sık sorulan ve en sık tüketilen mantarlı patates püresini özellikle et yiyemeyen vejeteryan olan kişiler severek tüketir. Ancak mantarı alerjiye yatkın olan kişilerin dikkatle tüketmesi g...

Ördekli Patates Püresi

Ördekli patates püresi, Öncelikle çocukların dikkatini çekerek onların patates püresine yemesini sağlayacak olan ördekli patates püresi denemeniz gereken tarifler arasındadır. Ördekli patates püresi kırmızı et, tavuk eti, ve rosto...

Toz Patates Püresi

Toz patates püresi: Toz patates püresi 5 dakika kadar kısa sürede hazırlanabilen bir yiyecektir. Hazır olarak alınan toz patates püresi evde rahatlıkla çabucak hazırlanmaktadır. Size biraz sonra vereceğimiz tarif 2 kişiliktir. Öze...

Pancarlı Patates Püresi

Pancarlı patates püresi, rengi nedeniyle fark yaratacak purelerdendir. Pancarın verdiği renkten dolayı çok zengin görünüm elde edebilirsiniz. Pancarlı patates püresi et yemeklerinin yanında servis edip, misafirlerinize sunabilirsi...

Fesleğenli Patates Püresi

Fesleğenli patates püresi:i tarifi lezzetli ve bir o kadarda kolay malzemelerle yapılan ve her yemeğin yanına mükemmel bir uyum sağlayabilecek pratik bir tariftir. Fesleğenli patates püresi tarifi için gerekli olan malzemeler nele...

Tavuklu Patates Püresi

Tavuklu patates püresi, damaklarda çok güzel tat bırakan bir lezzettir. Patates ve tavuk birbirine çok yakışırlar. Doyurucu özellikleri ise inanılmazdır. Çocuklar ise patates yemeden zaman geçiremezler. Büyüklerde tabi aynı şekild...

Patates Püresi Nasıl Isıtılır

Patates Püresi Nasıl Isıtılır; Patates püresi, haşlanmış ve ezilmiş patatesi süt, yağ ve et suyu ile karıştırılarak elde edilen bir yiyecek çeşididir. Genelde et yemeklerinin yanında garnitür ve perhiz yemeği olarak kullanılmaktad...

Patates Püresi İle Neler Yapılır

Patates Püresi İle Neler Yapılır, Lifli yapısı, besin değerleriyle bilinen patatesin çok farklı biçimde tüketimi yapılmaktadır.  Haşlanmış  patatesin ezilmesiyle elde edilen patates püresi tek başına tüketilebildiği gibi bir çok y...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

patates püresi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017