Havuç ve patatesle hazırlanan et yemeği nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir ana yemek arayanlar için havuç ve patatesle hazırlanan nefis bir et yemeği tarifi. Dana etinin yumuşacık piştiği, sebzelerin lezzetle harmanlandığı bu geleneksel tarif, hem pratik hem de doyurucu bir seçenek sunuyor.

20 Kasım 2025

Havuç ve Patatesli Et Yemeği Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gr dana kuşbaşı et
  • 3 orta boy havuç
  • 4 orta boy patates
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 litre sıcak su

Yapılışı:


  • Etleri kuşbaşı doğrayın, tencerede sıvı yağ ile birlikte kavurun
  • Soğanı yemeklik doğrayıp etlere ekleyin, pembeleşinceye kadar kavurun
  • Sarımsakları ince doğrayıp ekleyin, 1 dakika daha kavurun
  • Domates salçasını ilave edip 2-3 dakika kavurun
  • Havucu halka halka, patatesi iri küpler şeklinde doğrayın
  • Sebzeleri tencereye ekleyip karıştırın
  • Sıcak suyu, tuz ve baharatları ilave edin
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte 45-50 dakika pişirin
  • Sebzeler ve et yumuşayınca ocaktan alın

Püf Noktaları:

  • Etlerin daha yumuşak olması için önceden marine edebilirsiniz
  • Dilerseniz içine bezelye veya yeşil fasulye ekleyebilirsiniz
  • Pişme süresi etin türüne göre değişebilir
  • Servis sırasında üzerine maydanoz serpebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Pilav veya bulgur pilavı ile birlikte servis yapabilirsiniz
  • Yanında yoğurt veya cacık iyi gider

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;