Renkli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Renkli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Renkli Patates Püresi

Renkli patates püresi, lezzetli olduğu kadar görsel açıdan da masalarınızı süsleyecek çok kolay bir tariftir. Çocuklarınızın doğum günlerinde hazırlayabileceğiniz pratik ve vitamin, mineral deposudur. Renkli patates püresi önce göze, sonra da tadıyla mideye hitap eder. Hem büyüklerin hem de çocukların iştahla yiyebileceği çok lezzetli bir salata çeşididir.

Patates, mısır, pirinç ve buğdaydan sonra dünyada en çok tüketilen dördüncü gıda kaynaklarından biridir. Patates, önemli miktarda besin ve bitkisel açıdan zengin bir üründür. Sağlık açısından çok faydalı ve güvenle tüketilebilecek besin kaynakları arasında gösterilmektedir. Patates A, C, K, B6 ve E vitaminlerini içermektedir. Tam bir potasyum zengini olan patates, aynı zamanda demir, magnezyum ve kalsiyum deposudur.

Renkli Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 büyük boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • İstenilen miktarda kaşar peyniri
  • 1 limon
  • Tuz

Renkli Patates Püresi Nasıl Yapılır?

İlk önce patatesleri yıkayıp bir tencereye su ekleyerek orta ateşte güzelce haşlayalım. Haşlandıktan sonra patateslerin kabuklarını soyalım ve tabakta bir çatal yardımı ile ezelim ya da patatesleri rendeleyelim. Daha sonra bir limonun suyunu, tereyağını ve istenilen miktarda rendelediğimiz kaşar peynirini, tuzu ekleyerek iyice karıştıralım ve yoğuralım. Yoğurulan karışımın soğuması, şekillenmesi açısından çok önemlidir. Bu yüzden yaptığımız karışımı soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra misket şeklinde şekillendirelim. Tüm patatesleri misket şeklinde veya başka şekillerde şekillendirebilirsiniz.

Patates harcından yaptığımız bu şekilleri isteğe bağlı olarak renklendirebiliriz. Örneğin rendelenmiş havuç, kırmızı lahana, toz kırmızı biber, çörek otu ve ince kıyılmış maydanoz ile renkli patatesler elde edebilirsiniz. Yaptığınız şekilleri havuç rendesi üzerinde gezdirerek havuçların yapışmasını sağlayabilirsiniz veya ince kıyılmış maydanoz üzerinde gezdirerek yeşil renk patatesler elde edebilirsiniz. Yeşil ve turuncu renkli patatesleri servis tabağına alarak sofralarınızda servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni