Soslu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Soslu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Patates Püresi

Soslu patates püresi, yapımı oldukça kolay bir aperatif olup, birçok yemeğin yanında ikram edilen lezzetli bir seçenektir. Patates püresi, bazen pilav yerine tercih edilmekte ve yemek sunumlarına şık bir görüntü katmaktadır. Soslu patates püresi, aynı zamanda tek başına salata olarak da tüketilebilecek bir çeşittir. Bu tarifi hem misafirlerinize hem de aile bireylerinize gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Salata çeşitlerini denemeyi ve yapmayı seviyorsanız, bu tarifi beğeneceğinizi umuyorum. Umarım tarif, mutfakta yeni lezzetler arayan herkesin işine yarar.

Gerekli Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 150 gr taze kaşar peyniri
  • 2,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım muskat rendesi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam kuru nane
  • Yeteri kadar tuz

Üzeri İçin

  • 2 su bardağı yağlı yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam taze nane
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Arzu ederseniz sarımsak
  • Yeteri kadar tuz

Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Birer fiske toz nane ve kırmızı biber

Soslu Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Patates püresinin yapımı için öncelikle patatesleri haşlayın. Arzu ederseniz kabuklarını soyarak bölüp az suda da pişirebilirsiniz. Pişen patateslerin sıcağı çıkmadan soyun ve çatal yardımı ile biraz ezin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve tereyağını ekleyerek eriyene kadar ezmeye devam edin. Sütü ve kalan diğer malzemeleri de ilave ederek rondodan geçirin. Derin bir kabın içerisinde yoğurt ve mayonezi karıştırın. Üzerine taze nane ve dereotunu küçük küçük doğrayın. En son tuzunu ilave edin.

Sosu için tereyağı ve sıvı yağı bir tavada eritin. Üzerine salçaları ve baharatları ekleyerek kavurun ve biraz su ile açın. Patates püresinden küçük bir kaseye biraz koyun ve iyice bastırın. Ters çevirerek servis tabağına çıkartın. Üzerine biraz hazırladığınız yoğurttan gezdirin ve sos ile süsleyerek servis yapın. Şık görünmesi açısından ortasına 1 dal taze nane koyun. Soslu patates püresi hazır.

Daha pratik olması açısından, bir borcama püreyi boşaltın ve üzerini düzeltin. Yoğurdu da üzerine boşaltıp sos ile süsleyin. Buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra üçgen ya da kare olacak şekilde dilimleyerek servis yapın. Herkese afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni