Tereyağlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Tereyağlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Patates Püresi

Tereyağlı patates püresi, evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve özellikle et yemeklerinin yanında servis edebileceğiniz bir lezzet olarak pek çok yemekte işinize yarayacak bir tariftir. Özellikle kuru et servis etmek istemediğinizde bu tarif sayesinde daha zengin bir servis tabağı hazırlayabilirsiniz. Her ne kadar pek çok kişi patates püresi hazırlamanın kolay olduğunu düşünse de, lezzetli bir püre için bazı konulara özellikle dikkat etmek gerekmektedir.

Tereyağlı Patates Püresi Malzemeleri

  • 3 orta boy patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tutam rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tereyağlı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Püre yaparken bilmeniz gereken en önemli husus, patateslerinizi haşlama şeklinizi doğru seçmeniz gerektiğidir. Bazı kişiler patateslerin daha hızlı ve rahat pişmesi için soyup küçük küpler halinde doğramanın daha iyi olacağını söyleyebilir. Elbette bu şekilde patates daha çabuk haşlanacaktır. Ancak pürenizin çok sulu olmasına neden olacağından, patateslerinizi soymadan ve doğramadan haşlamanız daha doğru bir karar olacaktır.

Patatesler haşlandıktan sonra soyup çatal yardımı ile iyice ezmeniz gerekmektedir. Ezdiğiniz patatesleri bir tencereye alarak içine rendelenmiş kaşar peynirini, tereyağını, sütü ve tuzu ekleyerek iyice ezerek pürüzsüz bir karışım haline gelene kadar kavurun. Sürekli karıştırarak tencerenin dibinin tutmamasına özen göstermelisiniz. Ayrıca tereyağlı patates püresi yaparken, patates içinde tereyağının tamamen eridiğinden emin olmanız gerektiğini unutmamalısınız.

Ekstra Bilgiler

Lezzetli bir patates püresi yapmanın püf noktaları arasında, patateslerin doğru seçimi de yer almaktadır. Patateslerin nişasta oranı, pürenizin kıvamını ve lezzetini doğrudan etkiler. Yüksek nişastalı patatesler (örn. Russet patatesler) püre için daha uygundur. Ayrıca, patates püresini daha da lezzetli hale getirmek için içerisine sarımsak, krema veya maydanoz gibi ek malzemeler de ilave edebilirsiniz.

Sonuç olarak, tereyağlı patates püresi, doğru malzemeler ve tekniklerle hazırlandığında sofralarınıza lezzet katacak bir garnitürdür. Bu basit ama etkili tarif ile, özellikle et yemeklerinin yanında servis ederek misafirlerinizi ve ailenizi memnun edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Garnitürlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Knorr Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Knorr Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Kaç Kalori?

Patates Püresi Kaç Kalori?

Güncel

Mayonezli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Mayonezli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri