Patates Püresi ile Yapılan Yemekler?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Patates Püresi ile Yapılan Yemekler?

Patates Püresi ile Yapılan Yemekler, patates ile değişik şekillerde pek çok yemek yapılır ve patates ile hazırlanan yemekler herkes tarafından sevilerek tüketilir. Oldukça nefis patatesle hazırlanan yemekler arasında yer alan patates püresi de birçok değişik çeşidi ile hazırlanarak sofraları süslemesi ile bilinir. Bu harika yemeklerden birkaçını sizler için derledik. Haydi birlikte patates püresi ile yapılan yemekleri hazırlayalım.

Fırında Patates Püresi

Fırında Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeleri
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
Fırında Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Fırında patates püresi hazırlamaya öncelikle 4-5 orta boy patatesi bol suda yıkadıktan sonra bir tencereye ekleyip üzerini 2 parmak aşacak kadar su ilave ederek haşlayarak başlayalım. Daha sonra haşlanarak yumuşayan patateslerin kabuklarını soyarak derin bir kabın içine alarak çatal yardımıyla ezerek püre şekline getirelim. Püre şekline gelen patateslerin üzerine 2 çay bardağı süt, 2 çorba kaşığı tereyağı, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuz ilave ederek püreyi iyice karıştıralım. Ardından uygun bir cam tepsiyi yağlayarak hazır hale gelen püreyi tepsiye yayarak üzerine kalan kaşar rendesini serpiştirelim. Fırınımızı önceden 185 derecede ısıttıktan sonra tepsiyi fırına vererek kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Salçalı Soğanlı Patates Püresi

Salçalı Soğanlı Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeleri
  • 4-5 adet büyük boy patates
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
Salçalı Soğanlı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

İlk olarak patatesleri bol suda yıkadıktan sonra uygun bir tencereye ilave ederek üzerini aşacak kadar su ilave ederek patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Ardından yumuşayan patateslerin haşlama suyunu süzdürdükten sonra kabuklarını soyup derin bir kabın içine alalım. Soyulan patatesleri bir çatal yardımıyla iyice ezerek püre haline getirelim.

Daha sonra 1 adet iri boy kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra incecik kıyarak doğrayalım. Uygun bir tencereye 3 yemek kaşığı tereyağı ve 3 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyerek tereyağın eriyerek ısınmasını sağladıktan sonra kıyılmış soğanları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ilave ederek salçaları ezerek kavuralım. Kavrulan salçaların üzerine yarım su bardağı süt ekleyip karıştıralım ve üzerine püre şekline getirdiğimiz patatesleri, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuz ilave edip karışımı iyice karıştırarak fokurdamasını sağladıktan sonra ocaktan alıp sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sebzeli Patates Püresi

Sebzeli Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 kilogram patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım bağ maydanoz
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz
Sebzeli Patates Püresi Nasıl Yapılır?

İlk olarak patatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan tuzlu suyun içine alıp patatesler iyice yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Ardından 2 adet havucun kabuklarını kazıdıktan sonra rendeleyelim. Yeşil soğan ve maydanozları bol suda yıkadıktan sonra ince ince kıyalım. Daha sonra haşlanarak yumuşayan patateslerin kabuklarını soyup geniş bir kabın içine rendeleyerek püre şekline getirelim. Geniş bir teflon tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını ilave edip yağın erimesini sağlayalım. Eriyen yağın üzerine püre şekline getirilmiş patatesleri ekledikten sonra 2 çay bardağı süt ilave ederek karıştıralım. Patatesler sütü tamamen çektikten sonra üzerine rendelenmiş havuçları, kıyılmış maydanoz, doğranmış yeşil soğanları, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve yeteri kadar tuz ilavesiyle tatlandırıp karıştırarak birkaç dakika kadar kısık ateşte pişirerek ocaktan alarak sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Patates Püresi İle Yapılan Yemekler Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Salatalıklı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Salatalıklı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mayonezli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Mayonezli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salçalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri