Patates Püresi ile Yapılan Yemekler?
20 Temmuz 2024

Patates Püresi ile Yapılan Yemekler?

Patates Püresi ile Yapılan Yemekler

Patates, çeşitli şekillerde pek çok yemek yapmak için kullanılan ve herkes tarafından sevilen bir malzemedir. Patates püresi, bu yemeklerin en popüler ve lezzetli olanlarından biridir. Farklı tariflerle hazırlanarak sofralarınızı süsleyebilen bu harika yemeklerden bazılarını sizler için derledik. Haydi, birlikte patates püresi ile yapılan yemekleri hazırlayalım.

Fırında Patates Püresi

Fırında Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeler

  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Fırında Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Fırında patates püresi hazırlamaya öncelikle 4-5 orta boy patatesi bol suda yıkadıktan sonra bir tencereye ekleyip üzerini 2 parmak aşacak kadar su ilave ederek haşlayarak başlayalım. Daha sonra haşlanarak yumuşayan patateslerin kabuklarını soyarak derin bir kabın içine alarak çatal yardımıyla ezerek püre şekline getirelim. Püre şekline gelen patateslerin üzerine 2 çay bardağı süt, 2 çorba kaşığı tereyağı, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuz ilave ederek püreyi iyice karıştıralım. Ardından uygun bir cam tepsiyi yağlayarak hazır hale gelen püreyi tepsiye yayarak üzerine kalan kaşar rendesini serpiştirelim. Fırınımızı önceden 185 derecede ısıttıktan sonra tepsiyi fırına vererek kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Salçalı Soğanlı Patates Püresi

Salçalı Soğanlı Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeler

  • 4-5 adet büyük boy patates
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Salçalı Soğanlı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

İlk olarak patatesleri bol suda yıkadıktan sonra uygun bir tencereye ilave ederek üzerini aşacak kadar su ilave ederek patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Ardından yumuşayan patateslerin haşlama suyunu süzdürdükten sonra kabuklarını soyup derin bir kabın içine alalım. Soyulan patatesleri bir çatal yardımıyla iyice ezerek püre haline getirelim.

Daha sonra 1 adet iri boy kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra incecik kıyarak doğrayalım. Uygun bir tencereye 3 yemek kaşığı tereyağı ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek tereyağının eriyerek ısınmasını sağladıktan sonra kıyılmış soğanları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ilave ederek salçaları ezerek kavuralım. Kavrulan salçaların üzerine yarım su bardağı süt ekleyip karıştıralım ve üzerine püre şekline getirdiğimiz patatesleri, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuz ilave edip karışımı iyice karıştırarak fokurdamasını sağladıktan sonra ocaktan alıp sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sebzeli Patates Püresi

Sebzeli Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilogram patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım bağ maydanoz
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz

Sebzeli Patates Püresi Nasıl Yapılır?

İlk olarak patatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan tuzlu suyun içine alıp patatesler iyice yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Ardından 2 adet havucun kabuklarını kazıdıktan sonra rendeleyelim. Yeşil soğan ve maydanozları bol suda yıkadıktan sonra ince ince kıyalım. Daha sonra haşlanarak yumuşayan patateslerin kabuklarını soyup geniş bir kabın içine rendeleyerek püre şekline getirelim. Geniş bir teflon tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını ilave edip yağın erimesini sağlayalım. Eriyen yağın üzerine püre şekline getirilmiş patatesleri ekledikten sonra 2 çay bardağı süt ilave ederek karıştıralım. Patatesler sütü tamamen çektikten sonra üzerine rendelenmiş havuçları, kıyılmış maydanoz, doğranmış yeşil soğanları, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve yeteri kadar tuz ilavesiyle tatlandırıp karıştırarak birkaç dakika kadar kısık ateşte pişirerek ocaktan alarak sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütsüz Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Toz Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Toz Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Neyin Yanında Yenir?

Patates Püresi Neyin Yanında Yenir?

Soğanlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Havuçlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Oktay Usta Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri