Patates Püresi Nasıl Isıtılır Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Patates Püresi Nasıl Isıtılır Tarifi ve Malzemeleri

Patates püresi, haşlanmış ve ezilmiş patatesin süt, yağ ve et suyu ile karıştırılarak elde edilen bir yiyecek çeşididir. Genellikle et yemeklerinin yanında garnitür ve perhiz yemeği olarak kullanılır ve sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Kolay bir şekilde sindirilebilen bir yemektir. Midede kalma süresi yaklaşık olarak 5-6 dakika civarındadır. Bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizler. Özellikle şişman ve şeker hastaları için oldukça faydalıdır. Ancak, patates püresi bir süre sonra soğuyarak sertleşebilir ve lezzetini kaybedebilir. Bu gibi durumlarda patates püresini ısıtmak için birçok yöntem bulunur.

Gerekli Malzemeler
  • 3-4 yemek kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Tava Kullanarak Isıtma

Tereyağını bir tava içerisine alalım ve eriyinceye kadar ısıtalım. Ardından yağımız eridiği zaman süt ile patates püresini tavaya ilave edelim. Çok kısık ateşte hızlı bir şekilde karıştıralım. Patates püresi büyük biçimde kabarcıklar çıkarmaya başladığı zaman ocağın altını kapatalım ve soğumadan servis edelim.

Mikrodalga Kullanarak Isıtma

Patates püresine 3 yemek kaşığı süt ile 1 tatlı kaşığı tereyağını ilave ederek hızlı bir şekilde karıştıralım. Karışımı uygun bir kap içerisine alalım ve mikrodalgaya yerleştirelim. Patates püresinin kurumaması için düşük derece seçelim ve 30-40 saniye boyunca ısıtalım. Ardından mikrodalga fırından çıkaralım ve soğumadan servis yapalım.

Su Yöntemiyle Isıtma

Patates püresini, sütü ve tereyağını ısıya dayanıklı bir haşlama poşetine alalım. Ağzını sıkıca kapatalım ve kaynar suyun içerisine atalım. Yaklaşık olarak 10 dakika kadar ısıtıldıktan sonra poşeti sudan çıkaralım. Patates püresini servis tabağına alalım ve soğumadan servis edelim.

İpuçları ve Ekstra Bilgiler
  • Patates püresini ısıtırken, süt yerine krema kullanarak daha zengin bir lezzet elde edebilirsiniz.
  • Isıtma işlemi sırasında pürenin kurumasını önlemek için sık sık karıştırmayı unutmayın.
  • Patates püresine farklı baharatlar ekleyerek tatlandırabilirsiniz, örneğin sarımsak tozu veya karabiber.

Afiyet Olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patates Püresi Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sosisli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sosisli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Kaç Kalori?

Patates Püresi Kaç Kalori?

Sucuklu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütsüz Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri