Ördekli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Ördekli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Ördekli Patates Püresi

Ördekli patates püresi, özellikle çocukların dikkatini çekerek onların patates püresi yemesini sağlamak için denemeniz gereken tarifler arasındadır. Ördekli patates püresi, kırmızı et, tavuk eti ve rosto eşliğinde servis edilebilir. İçeriğine eklenen karabiber ile daha da tatlandıracağınız ördekli patates püresi süslemesi tamamen sizin damak zevkinize ve göz zevkinize kalmıştır. Akşam yemeklerinde ve doğum günü partilerinde siz de ördekli patates püresi yaparak çocukların dikkatini çekebilirsiniz. Ayrıca ördekli patates püresini sabah kahvaltılarında kahvaltı masasını süslemek ve yeni bir fark oluşturmak için de kullanabilirsiniz.

Ördekli Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Havuç
  • Kuș üzümü
  • Maydanoz
  • Marul
  • Yoğurt
  • Ketçap
  • Bıldırcın yumurtası
  • Karabiber
  • Tuz ve su

Ördekli Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Ördekli patates püresi yapımına patatesleri yıkayarak başlıyoruz. Yıkadığınız patatesleri uygun bir tencereye alıp üzerini kapatacak kadar su koyup yumuşayana kadar pişirin. Pişen patateslerin suyunu süzün ve dinlendikten sonra kabuklarını soyun. Kabuklarını soyduğunuz patatesleri derin bir kap içerisine alıp çatal veya eliniz ile iyice ezin. Patateslerin içerisine zeytinyağı, yeterli miktarda karabiber ve tuz koyup kıvam alana kadar karıştırın. Servis tabağına yıkayıp süzdükten sonra marul ve maydanozu dekor vererek serin. Elinizle yumurta büyüklüğünde aldığınız püreden kayık şeklinde formlar oluşturun. Ceviz büyüklüğünde ördeğin baş kısmını oluşturun. Kuș üzümleri ile ördeğin gözlerini yapın, bir havuç yardımı ile küçük üçgenler keserek ördeğin gagasını oluşturun. Hazırladığınız ev yapımı ördekli patates püresini platformun üstüne dizin ve kayık şeklinde olan ördekli patates pürelerinin bir kısmını yoğurt ile, bir kısmını da ketçap ile doldurun. Aralarını süslemek için bıldırcın yumurtalarını katı olacak şekilde haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra aralarına yerleştirin. Ördekli patates püresi servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni