Sütlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Sütlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Patates Püresi

Sütlü Patates Püresi, yumuşacık ve doyurucu bir ara sıcak seçeneğidir. Mevsimi olmayan bu tarif, yaz kış yapılabilir ve tüketilebilir. Et yemeklerinin yanında harika bir seçenek olabilir. Bir yaş ve üzeri bebekler için doyurucu ve besleyici bir öğündür. Et sote yapıldığında sunum için ideal bir alt taban olur. Bu tarifi yufka arasına koyabilir, gevrek ve lezzetli bir börek hazırlayabilirsiniz. Yine aynı tarifle üzerine kaşar peyniri serpip fırında lezzetli bir ara sıcak yapabilirsiniz. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp farklı bir salata hazırlayabilirsiniz. Buzdolabında saklayıp, tekrar ısıtmak şartıyla pratik bir öğün elde edebilirsiniz. Buzdolabında saklamayı tercih edenler, mutlaka cam bir kap kullanmalıdır. Saklama süresi en fazla iki gündür.

Sütlü Patates Püresi İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük boy patates
  • 1 su bardağı dolusu süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sütlü Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Tarifi yapmaya başlamadan önce patatesleri bol suyla iyice yıkayalım. Bu işlemin sonrasında patatesleri soyalım ve iri küpler halinde doğrayalım. Haşlama aşamasına geçmeden önce derin yapışmaz özellikteki tencerenin içerisine tuz, süt ve patatesleri haşlamaya yetecek kadar su koyalım. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken nokta, patateslerin haşlanmasına yetecek ölçüde su koymaktır. En pratik ölçüm şekli ise, patatesleri tencereye koyduktan sonra süt ve su oranının patateslerin iki parmak üzerinde kalmasıdır. Çünkü patatesleri haşlamakta olduğumuz sıvı ile püre halini vereceğiz. Tencereye koyduğumuz malzemelerin tamamını orta harlı ocağa koyup patatesler pişene kadar kaynatalım. Bu işlemin yaklaşık süresi 15 dakikadır. Pişmiş olduğunu teyit ettiğimiz patatesleri içinde kalan sıvı ile cam bir kaseye dökelim. Mikserin doğrayıcı kısmı ile patatesleri iyice ezelim. Henüz sıcak olan patateslerin içerisine sıvı yağı, karabiberi ve tereyağını da koyup, mikserle ezmeye devam edelim. Püre macun kıvamını aldığında hazırlık aşaması da tamamlanmış olacaktır. Sunum esnasında cherry domates ve yeşilbiber ile süsleyerek sunabiliriz. Yine sunumda yeşillik kullanabilir, pul biberle dekor yapabiliriz. Sütlü patates püresi servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Ördekli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Ördekli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri