Yoğurtlu Sarımsaklı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Yoğurtlu Sarımsaklı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patatesin Besin Değeri

Patates, içeriğinde bolca nişasta ve bir miktar protein bulunan besleyici bir gıda maddesidir. Mutfakların ve sofraların baş aktörü olan patatesin çiğ olarak bile tüketilmesi bazı durumlarda tavsiye edilmektedir. Tek başına yemeklerinin yapılmasının yanı sıra, birçok yiyeceğin içinde de yer almaktadır. Neredeyse tüm yiyeceklerin içerisinde yer alan patates, yetiştirilmesinin kolay oluşu, şeker hastalarının dışındaki kişilerin tüketiminde sorun yaşanmaması ve ekonomik oluşu gibi birçok nedenden dolayı fazlaca tüketilen bir gıda maddesidir. Yüzlerce çeşit yemeği yapılan ve dört mevsim tüketilebilen patatesin birçok çeşit püre tarifi bulunmaktadır.

Yoğurtlu Sarımsaklı Patates Püresi Malzemeleri

  • 5 adet patates
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Bir tutam maydanoz

Yoğurtlu Sarımsaklı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Patatesleri yıkayıp bir tencerede haşlayınız. Haşlanan patatesleri süzerek soğuk suda biraz bekletiniz. Soyarken elinizi yakmayacak kadar sıcaklığa gelince patateslerin kabuğunu soyunuz. Patatesler çok soğursa kabuklarının soyulması zorlaşacaktır. Kabukları soyulan patatesleri bir kabın içinde çatal yardımıyla eziniz. Üzerine tuzu, ince ince kıyılmış maydanozu ilave edip, sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırınız. Karıştırma işlemi çatal ile olabileceği gibi karıştırıcı ile de yapılabilir. Sarımsakları soyup ezdikten sonra bir kâsenin içinde yoğurtla birlikte çırpınız. Biraz tuz atılırsa daha iyi olur. Hazırladığınız püreyı tabaklara ya da tepsiye yayarak üzerine yoğurdu katman olacak şekilde dökünüz. Zeytinyağını bir tavada kızdırdıktan sonra pul biberi ilave ediniz. Biberin rengi yağa geçince ateşten alıp yoğurtlu pürenin üstünde gezdirerek dökünüz.

Ekstra Bilgiler ve Öneriler

Yoğurtlu sarımsaklı patates püresi, özellikle et yemeklerinin yanında harika bir garnitür olarak servis edilebilir. Ayrıca, yoğurdun ferahlatıcı etkisi ve sarımsağın keskin aroması patates püresine farklı bir lezzet katmaktadır. Bu tarifi, damak zevkinize göre çeşitli otlar veya baharatlar ekleyerek de zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, dereotu veya taze soğan ekleyerek farklı bir aroma elde edebilirsiniz. Ayrıca, vegan bir seçenek arayanlar için yoğurt yerine bitkisel yoğurt ve süt yerine badem sütü kullanılabilir.

Yoğurtlu sarımsaklı patates püresi, hem lezzetli hem de besleyici bir tarif olup, sofralarınızı renklendirecek harika bir seçenektir. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Patates Püresi Sulu Olursa

Patates Püresi Sulu Olursa