Sütlü Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Sütlü Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kaşarlı Patates Püresi:

Yemeklerin vazgeçilmezi olan patates, sadece ülkemizde değil, tüm dünyanın en çok kullandığı gıdalardan biridir. Soğuk iklimler hariç her iklimde yetişebilir ve rakım sorunu fazla olmayan bir bitkidir. Bu yüzden, günlük olmasa bile gün aşırı mutlaka bir şekilde patates tüketiriz. Son zamanlarda özellikle çocukların ve gençlerin yoğun ilgisi nedeniyle patates cipsi bile günlük tüketilir hale gelmiştir. Kahvaltıda kızartması, yumurtalı patatesi ile başlayan süreç, akşam yemeğine kadar devam eder. Neredeyse ekmek kadar patates tüketiriz. Yapılan araştırmalara göre, patatesin yemek olarak karşımıza çıkma çeşidi 500'ü geçer. Bunlardan biri de sütlü kaşarlı patates püresidir.

Sütlü Kaşarlı Patates Püresi Malzemeleri

  • 6 adet patates
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Sütlü Kaşarlı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Patatesleri bir tencerede kabuklarını soymadan haşlayınız. Kabuklu patateslerin haşlanma süresi daha kısadır. Haşlanma işlemi devam ederken kaşar peynirini rendeleyiniz. Patatesler haşlanınca suyunu süzüp, soğuk sudan geçiriniz. Patatesler fazla soğumadan kabuklarını soyunuz. Soğuyan patateslerin kabukları zor soyulur. Soyulan patatesleri çatal ile ezdikten sonra, tuzu, kırmızı toz biberi ve karabiberi ekleyiniz. Püreye sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırınız. Karıştırma işlemi çatal ile yapılabilir ya da karıştırıcı ile yapılabilir. Hazırladığınız püre sert olmamalıdır. Gerekirse bir miktar daha süt ilave edilebilir. Püreyi pişireceğiniz tepsiyi yapışmaması için ya biraz yağlayın ya da bir miktar su ile ıslatınız. Püreyi tepsiye yayarak yerleştiriniz. Pürenin üstüne rendelenmiş kaşar peynirini serpiniz. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz. Pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir, genelde 25-30 dakikada pişecektir. Pişen sütlü kaşarlı patates püresi dilimlenerek ılık olarak servis edilir.

Ekstra Bilgiler

Sütlü kaşarlı patates püresi, protein ve kalsiyum açısından zengin bir yemektir. İsteğe bağlı olarak içerisine farklı baharatlar eklenebilir ya da üzerine ince doğranmış yeşillikler serpilerek sunum zenginleştirilebilir. Ayrıca, patates püresini daha yumuşak ve kremamsı yapmak için biraz krema ekleyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni