Zeytinyağlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Zeytinyağlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Patates Püresi

Zeytinyağlı patates püresi, patatesin birçok mutfağın baş tacı olduğu bilinen bir gerçektir. Farklı çeşitleriyle masaları süsleyen ve lezzetiyle sevilen patates, birçok tarifte kullanılabilir. Tok tutma özelliği sayesinde özellikle çocuklar tarafından da sevilir. Her ne kadar bazı diyetisyenler ve doktorlar tarafından dikkatli tüketilmesi önerilse de, patatesin yeşilliklerle veya zeytinyağlı mezelerle tüketilmesi mümkündür. Besin değeri açısından oldukça zengin olan patates, bilinçli tüketildiğinde birçok hastalığın önüne geçebilir. Kilo problemi olan kişilerin ise patatesi dikkatli tüketmeleri gerekir. C vitamini bakımdan zengin olan patates, günlük bir adet tüketildiğinde vücudun C vitamini ihtiyacını karşılamaya yeterlidir.

Patatesin kilo aldırmaması için bol sebzeli olarak hazırlanması oldukça yararlıdır. Zeytinyağlı patates püresi, yemeklerin yanında masanızı süsleyen bir meze olarak tüketilebilir ve sindirimi kolaylaştırma etkisine sahiptir. Patates, her bütçeye uygun ve bol bulunan bir besin kaynağıdır. Çiğ olarak tüketilebileceği gibi, günlük olarak pazarlarda ve marketlerde taze olarak bulunması da mümkündür. Saymakla bitmeyecek faydaları olan patates, sadece kızartma olarak değil, haşlama, püre ve zeytinyağlı olarak da tüketilebilir. Bu çeşitleri sayesinde patatesin tüketilmesinin bir zararı yoktur, aksine birçok yararı vardır.

Zeytinyağlı Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Zeytinyağlı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Patatesler güzelce yıkanır ve bir tencereye konulur. Üzerine su ilave edilerek haşlanmaya bırakılır. Yaklaşık 25 dakika sonra haşlanan patatesler, piştikten sonra suya tutulup soyulur. Soyulan patatesler bir kaba alınarak ezilir. Bir tencere içinde tereyağı eritilir ve üzerine ezilen patatesler ilave edilir. İyice harmanlanıp tereyağı ile patates karıştırılır. Daha sonra süt ilave edilerek tekrar karıştırılır. Tuz da ilave edilerek, sıvı veya katı püre tercihinize göre ayarlaması yapılabilir. Kıvama gelene kadar karıştırılıp ocağın altı kapatılır. Servise hazır olan zeytinyağlı patates püresi, dilerseniz üzerini süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Havuçlu Yoğurtlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Yoğurtlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Sarımsaklı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsaklı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Kaç Kalori?

Patates Püresi Kaç Kalori?

Tatlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri