Havuçlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Havuçlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Patates Püresi

Havuçlu Patates Püresi, soğuk meze türlerinden biridir ve besin değeri yüksek bir tariftir. Yoğurtlu ve sarımsaklı olarak da tüketilebilen bu tarif, salata olarak da adlandırılmaktadır. Ancak yoğurt ve sarımsak kullanımı isteğe bağlıdır. Yapılışı oldukça basit olan bu soğuk salata, buzdolabında 3 gün boyunca saklanabilir. Buzdolabı dışında ise maksimum 5 saat muhafaza edilebilir. Besin değeri yüksek olan bu salatanın kalorisi de oldukça yüksektir. Diyet yapanların az miktarlarda tüketmeleri tavsiye edilir.

Havuçlu Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeler

  • 7 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 adet orta boy havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2.5 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz

Nasıl Yapılır?

Havuçlu Patates Püresi'nin yapılış aşamasına patatesleri haşlamakla başlayalım. Yeterince suyun içerisine patatesleri ekleyip harlı ateşte haşlayalım. Patatesleri kabukları ile haşlamak besin değerini kaybetmemesine yardımcı olur. Bu nedenle patatesleri iyice yıkadıktan sonra kabukları ile haşlamanızı tavsiye ediyoruz.

Patatesler haşlanırken, diğer malzemelerin hazırlık aşamasına geçelim. Havuçları iyice yıkayıp kurulayın ve rendeleyin. Yapışmaz özellikte bir tavaya zeytinyağını ekleyin, rendelenmiş havuçları ve tuzun yarısını ilave ederek kavurma işlemini başlatın. Devamlı karıştırarak havuçların suyunu çekip tane tane olana kadar pişirin.

Patateslerin haşlandığını kaşık sapı yardımıyla kontrol edelim. Eğer kaşığın sapı kolayca patatese batıyorsa haşlanma işlemi başarılı demektir. Haşlanan patatesleri soyup geniş bir kaba alın ve püre haline getirin. Bu aşamada sütü ve tereyağının yarısını ekleyip karıştırarak ezmeye devam edin. Daha sonra kavrulmuş havuçları ekleyip karıştırın.

Cam bir tepsiyi su ile ıslatıp hazırladığınız patates püreli karışımı içerisine dökün ve düzleyin. Yoğurdu bir kaseye alıp kalan tuz ve dövülmüş sarımsakları ekleyin, iyice karıştırın ve bu sosu patates püresinin üzerine yayın.

Küçük bir cezvede tereyağını eritip pul biberi ekleyin. Yağ iyice kızardığında bu karışımı salatanın üzerine dökün. Son olarak, maydanozları ince ince kıyıp salatanın üzerine serpiştirin. Havuçlu Patates Püresi'ni dilimleyerek veya kek kalıbı ile şekil vererek servis edebilirsiniz. Ayrıca, minik kaseler kullanarak da şık bir sunum elde edebilirsiniz.

Havuçlu Patates Püresi servise hazırdır.

Afiyet olsun

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Fındıklı Fıstıklı Patates Püresi Tarifi

Fındıklı Fıstıklı Patates Püresi Tarifi

Güncel

Yumurtalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Püresi Sulu Olursa

Patates Püresi Sulu Olursa