Fırında Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Fırında Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Patates Püresi

Fırında Kaşarlı Patates Püresi, dış görünümü börek gibi olan, ancak içeriğiyle zengin ve doyurucu bir lezzet sunan bir tariftir. Bu tarif oldukça basit bir şekilde hazırlanabilir ve yapılış süresi oldukça kısadır. Yaklaşık bir saat içinde hazır hale gelir. Bu tarifi sabah kahvaltısında tüketebileceğiniz gibi, börek tarzı ara sıcak olarak da sunabilirsiniz. Ayrıca, buzdolabında iki gün boyunca saklanabilir ve tekrar ısıtılarak tüketilebilir.

Malzemeler

  • 6 adet büyük boy patates
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz

Fırında Kaşarlı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Derin bir tencereye su doldurun ve ocağa koyun. Patatesleri yıkayıp kaynayan suya ekleyin. Patatesler iyice haşlandıktan sonra suyunu süzün ve kabuklarını soyun. Acele edenler, patatesleri kabuklarını soymadan önce soğuk suyun altına tutarak soğutabilir. Soyulmuş patatesleri derin bir kapta ezerek püre haline getirin. Ezme işlemini çatal ya da ezici ile yapabilirsiniz. Bu aşamada mikserin doğrama ucu da kullanılabilir veya su bardağının alt kısmı ile ezilebilir.

Patatesleri iyice ezip püre yaptıktan sonra içerisine sıvı yağı ve tereyağını ekleyin. Ezme işlemini sürdürürken sütü ve tuzu ilave edin. Püreye son olarak karabiberi de ekleyip iyice karıştırın. Maydanozları iyice yıkayıp ince ince kıyın. Doğradığınız maydanozları da püreye ilave ettikten sonra son bir kez karıştırın.

Yapışmaz fırın kabını yağlayın ve içerisine püreyi iyice serin. Düzlediğiniz pürenin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve onu da düzleyin. 200 derece ısıtılmış fırına püreyi koyun ve 15 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda kaşarlar eriyip kızardıysa püre tamamen hazır demektir. Püreyi fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirin ve dilimleyin. Fırında kaşarlı patates püresi servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Bu tarifin içine isteğe bağlı olarak çeşitli baharatlar ekleyebilirsiniz. Örneğin, muskat rendesi veya sarımsak tozu ekleyerek daha zengin bir tat elde edebilirsiniz. Ayrıca, tarifte kullanılan kaşar peyniri yerine mozarella veya cheddar gibi farklı peynir türleri kullanarak da farklı lezzetler deneyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Patates Püresi Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri