Kıymalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Kıymalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Çocukların severek yediği sebzelerden biri de patatestir. Özellikle kızartmasını hemen hemen her gün yemek isterler. Ancak kızartma sağlıksız olduğundan, patatesi diğer sağlıklı şekillerde hazırlamayı tercih edin. Bunlardan biri de patates püresidir. Kıyma ile birleştiğinde oldukça lezzetli olan kıymalı patates püresi tarifini sizlerle paylaşayım.

Kıymalı Patates Püresi Malzemeleri
  • Yarım kg kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası (İsteğe göre artırılabilir)
  • Pul biber, karabiber, kekik, tuz
Püresi İçin
  • 8-9 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • Süt (yaklaşık 1 su bardağı)
  • Tuz
Üzeri İçin
  • Kaşar peyniri rendesi
Kıymalı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Öncelikle kıymalı harcı hazırlamak için soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayalım. Bir tencereye alarak yağını ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım. Ardından kıymayı ekleyip biraz daha kavuralım. Daha sonra salçasını ve baharatlarını da ilave ederek pişirmeye devam edelim.

Patates püresini hazırlamak için patatesleri soyalım ve dört beş parçaya bölerek tuzlu suda haşlanması için ocağa bırakalım. Haşlandıktan sonra suyunu süzelim ve patatesleri sıcakken püre haline getirelim. Daha sonra margarin veya tereyağı ve sütü ekleyip tuzunu da ayarlayarak iyice karıştıralım. (Haşlama aşamasında da tuz attığımız için tuzunu kontrollü ekleyelim.)

Kare bir borcam alalım ve tepsiyi hafif yağlayıp ilk olarak kıymalı harcımızı dökelim ve kaşıkla bastırarak yayalım. Üzerine patates püremizi de yayalım ve en son olarak üste kaşarı rendeleyerek 200 derecelik fırına sürelim. Üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler
  • Patates püresine biraz muskat rendesi ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.
  • Kıyma harcına biraz biber ekleyerek daha renkli ve lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz.
  • Patates püresini hazırlarken süt miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha kremamsı bir püre için süt miktarını artırabilirsiniz.
  • Eğer daha hafif bir tarif isterseniz, kıymalı harcı hazırlarken daha az yağ kullanabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni