Patatesli beyti nasıl yapılır, tarifinde neler var?
Geleneksel beyti köftesine farklı bir dokunuş getiren bu tarif, patatesin yumuşak dokusuyla kıymanın lezzetini buluşturuyor. Pratik hazırlanışı ve hafif yapısıyla günlük sofralarınıza renk katacak nefis bir seçenek sunuyor.
Patatesli Beyti Tarifi
Malzemeler:
- 500 gr kıyma (kuzu veya karışık)
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayıp püre haline getirin
- Soğanı rendeleyip suyunu sıkın
- Kıymaya rendelenmiş soğan, sarımsak, baharatlar ve salçayı ekleyin
- Hazırladığınız patates püresini kıymaya ilave edip yoğurun
- Harcı elinizle şekillendirerek beyti köftelerini hazırlayın
- Tavada zeytinyağını kızdırıp köfteleri arkalı önlü pişirin
- Yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırarak sosunu hazırlayın
- Pişen beytileri servis tabağına alıp üzerine sos ve maydanoz ile süsleyin
Not: Patatesli beyti normal beytiye göre daha hafif ve sulu olur. İsteğe bağlı olarak üzerine tereyağı gezdirilebilir.
|