Patatesli tepsi böreği hazırlamak için gerekli malzemeler oldukça basit ve erişilebilir görünüyor. Özellikle patateslerin doğru bir şekilde hazırlanması bence lezzeti etkileyen en önemli faktörlerden biri. Püre haline getirilmiş patateslerin içine eklenen baharatlar ve soğan, gerçekten tatlı bir aroma katıyor. Yufkaların her katına zeytinyağı sürmek de çıtırlık açısından harika bir fikir. Fırında pişirme süresi de oldukça mantıklı; 30-40 dakika, böreğin altının güzelce kızarması için yeterli gibi görünüyor. Misafir sofralarında tercih edilmesi de bu böreğin ne kadar sevildiğini gösteriyor. Acaba bu tarife ek olarak farklı sebzeler veya peynirler eklemeyi denediniz mi?
Patatesli tepsi böreği hazırlamak için gerekli malzemeler oldukça basit ve erişilebilir görünüyor. Özellikle patateslerin doğru bir şekilde hazırlanması bence lezzeti etkileyen en önemli faktörlerden biri. Püre haline getirilmiş patateslerin içine eklenen baharatlar ve soğan, gerçekten tatlı bir aroma katıyor. Yufkaların her katına zeytinyağı sürmek de çıtırlık açısından harika bir fikir. Fırında pişirme süresi de oldukça mantıklı; 30-40 dakika, böreğin altının güzelce kızarması için yeterli gibi görünüyor. Misafir sofralarında tercih edilmesi de bu böreğin ne kadar sevildiğini gösteriyor. Acaba bu tarife ek olarak farklı sebzeler veya peynirler eklemeyi denediniz mi?
Cevap yaz