Mantarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Mantarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Patates Püresi

Mantarlı Patates Püresi, son zamanlarda sıkça sorulan ve tüketilen bir lezzet haline gelmiştir. Vejetaryenler için özellikle cazip olan bu tarif, et tüketemeyenler tarafından da sevilerek tüketilir. Ancak mantar, alerjiye yatkın kişiler tarafından dikkatle tüketilmelidir. Bu tarifimizde mantara yer verdik çünkü mantar, çoğu yemekte etin yerini tutar ve hatta bazen etten daha lezzetli olabilir. Bu nedenle mantar sevenlerin bu tarifi göz ardı etmemesinde fayda vardır. Mantarlı Patates Püresi, günlük yemeklerde, doğum günlerinde ve özel sofralarda şık bir garnitür olarak tercih edilir. Özellikle küçük çocuklar, patatesin kızartmasından sonra en çok bu püreyi severek tüketir. Mantar ilavesiyle bu garnitürün lezzeti ikiye katlanır.

Mantarlı Patates Püresi Malzemeleri

  • 1 kilo patates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 kilo mantar
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı ılık süt
  • Kaşar peyniri
  • Sıvı ayçiçek yağı
  • Tuz

Mantarlı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesler iyice yıkanır ve geniş bir düdüklü tencereye koyulur. Üzerine gelecek kadar sıcak su ve tuz eklenerek düdüklünün kapağı kapatılır. Ocağın altı yüksek ateşte yakılarak patatesler pişirilir. Mantarlar iyice yıkanarak limonlu suda biraz bekletilir. Daha sonra suyu süzülüp tekrar yıkanır ve havlu peçete ile kurulanır. Mantarlar bol sıvı yağda üzeri hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. Soğanlar halka şeklinde doğranır ve bol sıvı yağda kızartılır. Patatesler pişince kabukları soyulur ve patates ezici ile ezilerek içerisine ılık süt ve tereyağı eklenir. Karışım, krema gibi bir kıvam alana kadar tahta kaşık ile ezilir. Tuz da eklenerek geniş bir fırın tepsisine dökülür ve bastırılarak yayılır. Tepside tam bir patates yatağı oluşturulması gerekir. Kızartılan mantar ve halka soğanlar tepsiye yayılır. Üzerine kaşar peyniri rendelenir. Tepsinin üzerini kapatacak ve köşelere de gelecek şekilde bol kaşar peyniri serpilir. 180 derecelik fırında peynirler eriyene kadar, yaklaşık beş dakika pişirilir. Peynirler soğumadan tabağa alınarak sıcak servis edilir. Üzerine evde hazırlanmış mayonez ve ketçap da dökülebilir. Mantarlı Patates Püresine çok yakışır.

Şimdiden Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni