Tavuklu patates çorbası nasıl yapılır, püf noktaları neler?

Soğuk kış günlerini ısıtacak, besleyici ve pratik bir lezzet arayanlar için tavuklu patates çorbası hem doyurucu hem de şifa dolu bir seçenek sunuyor. Tereyağının aroması, tavuğun besleyiciliği ve patatesin kıvamıyla birleşen bu çorba, aile sofralarının vazgeçilmezi olmaya aday.

20 Kasım 2025

Tavuklu Patates Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 2 adet orta boy patates (küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 200 gram tavuk göğsü (küp doğranmış)
  • 1 litre tavuk suyu veya et suyu
  • 1 su bardağı süt veya krema
  • Tuz, karabiber, kekik
  • İsteğe bağlı: maydanoz (ince kıyılmış)

Yapılışı:


  • Tencereye tereyağını alıp eritin. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Tavuk parçalarını ekleyip renk değiştirene kadar pişirin.
  • Patates ve havucu ekleyip 2-3 dakika daha karıştırın.
  • Tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca altını kısıp 20-25 dakika pişirin.
  • Sebzeler yumuşayınca süt veya kremayı ekleyin.
  • Baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  • İnce kıyılmış maydanozu ekleyip servis edin.

Püf Noktaları:

  • Patatesleri çok küçük doğramak çorbanın kıvamını yoğunlaştırır
  • Tavuk suyu yerine et suyu kullanırsanız daha lezzetli olur
  • Çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz
  • Süt yerine krema kullanırsanız daha kremalı bir tat elde edersiniz
  • Tavuğu önceden haşlayıp suyunu kullanabilirsiniz
  • Son anda eklenen taze kekik aroması mükemmel olur
  • Çorba dinlendikçe kıvamı koyulaşır, servisten önce sıcak su ekleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;