2 Kişilik Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

2 Kişilik Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

2 Kişilik Patates Püresi

Özellikle et yemekleri başta olmak üzere birçok ana yemeğin yanında servis edilebilecek bir tarif olan patates püresi, göründüğünden daha zahmetli ve özen gerektiren bir yemektir. Patateslerin haşlanıp ezilmesinin ardından içerisine yağ ve süt eklenerek yapılan bu tarif, yemeklerin yanında garnitür olarak da kullanılabilir. Kıvamı isteğe göre değişebilir; katı ya da yumuşak bir püre elde edilebilir. Et ve tavuk yemeklerinin yanında servis edilmesi, sofraya hem lezzet hem de zengin bir görüntü katacaktır.

2 Kişilik Patates Püresi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • İsteğe bağlı olarak kaşar peyniri rendesi

2 Kişilik Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Öncelikle 4 adet orta boy patatesi seçin ve iyice yıkayın. Yıkadıktan sonra, patatesleri üzerini kapatacak kadar su dolu düdüklü tencereye alıp 10 dakika yüksek basınçta haşlayın. Eğer patatesleri normal tencerede haşlayacaksanız, bu işlem yaklaşık 30 dakika sürecektir. Haşlanan patatesleri soyun ve küp küp doğrayın.

Bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını koyun ve tereyağı eriyene kadar karıştırarak kontrol edin. Soyulmuş ve küp küp doğranmış patatesleri bu tencereye ekleyin ve ezici bir alet veya kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Tencere içerisine soğuk sütü ilave edin. Sütü kontrollü olarak ekleyip kıvamını ayarlayın. Süt ısınmaya ve buharlaşmaya başladığında, püre de yavaş yavaş istenilen kıvama gelmeye başlayacaktır. Bu aşamada tuzu pürene ekleyin.

Pürenin kıvamını tutturmak için ocaktan alıp almamak sizin tercihinize bağlıdır. Eğer sıvı bir püre istiyorsanız, ocağı kapatabilirsiniz ya da katı bir püre elde etmek istiyorsanız, ocağı kapatmadan istenilen kıvama gelene kadar pişirmeye devam edebilirsiniz. Bu işlemden sonra püre hazır hale gelir. Üzerine baharatlar dökün ve tercihe göre kaşar peyniri rendesi ekleyin.

2 kişilik patates püresi, iki ayrı tabağa alınarak üzerine bir parça dereotu koyarak servis edilir. Afiyet olsun!

Ekstra İpuçları ve Bilgiler

  • Patateslerin daha kolay soyulması için haşlama işlemi bittikten sonra soğuk suya koyabilirsiniz.
  • Patateslerin iyice ezilmesi, pürenin pürüzsüz bir kıvamda olmasını sağlar. Bu nedenle blender veya patates ezici kullanabilirsiniz.
  • Süt yerine krema kullanarak daha yoğun bir lezzet elde edebilirsiniz.
  • Patates püresine sarımsak ekleyerek farklı bir aroma katabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Müstesna

21 Temmuz 2024 Pazar

Patates püresi yaparken patateslerin kıvamını tutturmakta zorlanıyorum, acaba hangi tür patates kullanmalıyım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Müstesna, patates püresi yaparken kıvamını tutturmak için genellikle nişasta oranı yüksek olan patates türlerini tercih etmelisiniz. Örneğin, Russet ya da Yukon Gold patatesleri bu iş için ideal seçeneklerdir. Bu patatesler daha kremamsı ve pürüzsüz bir püre elde etmenizi sağlar. Ayrıca, patatesleri haşladıktan sonra iyice süzüp, sıcaklıklarını kaybetmeden hemen ezmeye özen göstermelisiniz. Bu şekilde daha iyi bir sonuç alabilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni