Yoğurtlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Yoğurtlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patates Püresi

Yoğurtlu patates püresi, ana yemeklerin yanında ek olarak veya meze olarak kullanılabilen lezzetli bir yemektir. Bu tarif, patates püresi üzerine süzme yoğurt dökülerek hazırlanır ve özellikle misafir ikramlarında, beş çaylarında ve soğuk meze olarak sunulabilir. Kolay hazırlanması ve hafif olması sebebiyle sıkça tercih edilir.

Yoğurtlu Patates Püresi Malzemeleri

  • 4-5 büyük boy patates
  • 2 su bardağı yoğurt veya süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yoğurtlu Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesleri yıkayıp büyük ve derin bir tencereye koyarak, üzerini üç parmak geçecek kadar su ekleyip orta hararetteki ateşin üzerine koyun. Patatesler kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapalı olarak haşlamaya bırakın. Bir bıçak ile patatesleri delip pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Patatesler iyice haşlandıysa bıçak rahatça içine saplanacaktır. Haşlanan patateslerin fazla suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin.

Rendelenmiş patateslerin üzerine süt ekleyip karıştırın. İnce kıyılmış maydanozu ve tuzu da ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra borcam veya servis tepsisine dökün ve kaşık yardımıyla düzeltin. Üzerini streç film ile kapatarak buzdolabında yaklaşık iki saat kadar dinlendirin. Böylece patates püresi soğuyup katılaşacak ve dilimlenmesi daha kolay olacaktır.

Sarımsakları soyup havanda ezerek hazırlayın. Süzme yoğurt kullanıyorsanız biraz sulandırarak karıştırın. Yoğurdun içine ezilmiş sarımsak ve mayonezi ekleyip karıştırın.

Buzdolabında dinlendirilmiş patates püresini çıkarın ve üzerine hazırladığınız yoğurt karışımını döküp düzgünce kaşık ile yayın. Bir yapışmaz tavada tereyağını kısık ateşte eriterek üzerine toz kırmızı biber ve pul biber ekleyip kızdırın.

Yoğurtlu patates püresini dilimleyip üzerine kızdırılmış tereyağını gezdirerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni