Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Patates Püresi

Kaşarlı Patates Püresi, özellikle ara sıcak olarak tercih edilen bir yemektir. Fırında hazırlanan bu lezzetli tarifin yapımı oldukça zahmetsiz ve pratiktir. Beş çaylarının yanında ve kahvaltı sofralarında rahatlıkla tüketilebilir. Çocuklar tarafından da büyük bir beğeni ile tüketilen bu püresi, hem besleyici hem de doyurucudur. Yüksek kalorili olan kaşarlı patates püresi, kilo alamama sorunu yaşayanlar için önerilir. Diyet programı içinde olanlar ise küçük porsiyonlar halinde tüketmelidir. Tarifin içinde süt ve süt ürünleri bulunduğu için oda sıcaklığında uzun süre bekletilmemesi önerilir. Oda sıcaklığında tüketim süresi 5 saat iken, buzdolabında 3 gün boyunca saklanabilir. Buzdolabında saklama yaparken, kapaklı bir kap kullanmanız tavsiye edilir.

Kaşarlı Patates Püresi İçin Malzemeler

  • 8 adet orta boy patates
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • 7 adet çeri domates
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kaşarlı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Patatesleri haşlayabileceğiniz derin bir tencereye, iyice yıkadığınız 8 adet patatesi kabuklarıyla birlikte koyun. Üzerine yeterli miktarda su ekleyin ve tencereyi yüksek ateşte ocağa koyarak pişirme işlemine başlayın. Patateslerin türüne göre pişme süresi değişiklik gösterebilir, bu süre yaklaşık olarak 30 ila 40 dakika arasında değişir. Patateslerin pişip pişmediğini anlamanın en pratik yolu, bir yemek kaşığının sap kısmı ile patatesin üzerine bastırmaktır. Eğer kaşığın sapı zorlanmadan patatesin içine giriyorsa, patatesler tam kıvamında pişmiş demektir. Patatesler piştikten sonra kabuklarını soyun ve ezme işlemi için hazırlık aşamasına geçin.

Büyük bir cam kabın içine soyduğunuz patateslerin tamamını koyun ve bir ezici yardımıyla patatesleri iyice ezin. Ezilmiş patateslerin üzerine tuz, tereyağı, karabiber ve süt ekleyin. Tüm malzemeleri iyice harmanlayarak püre haline getirin. Hazırladığınız püreyi, yağlı kâğıt serilmiş bir fırın kabına dökün ve her yeri aynı kalınlıkta olacak şekilde düzleyin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini eşit şekilde serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyun. Fırında pişme süresi yaklaşık olarak 15 dakikadır. Kaşar peynirlerinin eriyip iyice kızarması, yemeğin piştiğini gösterir. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz patates püresini dilimleyin ve servis tabağına koyun. Bir dilim patates pürenizin yanına iki adet çeri domatesi dört parçaya bölerek dekor yapın. Aynı şekilde maydanoz ile de tabağı süsleyin. Kaşarlı patates püresi servise hazırdır. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Teali

21 Temmuz 2024 Pazar

Patatesleri haşlarken ne kadar süre beklemem gerekiyor, ve patateslerin piştiğini nasıl anlarım? Bir de, patateslerin kabuklarını soyduktan sonra ezmek için hangi aracı kullanmam en iyi sonucu verir?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Teali,

Patatesleri haşlarken genellikle 15-20 dakika kadar beklemeniz yeterli olacaktır. Patateslerin piştiğini anlamak için bir çatalla kontrol edebilirsiniz; çatal kolayca batıyorsa, patatesler pişmiş demektir. Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra ezmek için patates ezici veya bir çatal kullanabilirsiniz. Patates ezici, daha pürüzsüz bir sonuç elde etmenizi sağlar. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni