Fırında baharatsız tavuk ve patates tarifini görünce aklıma geldi, acaba bu yemeği hazırlarken tavukları marine etme süresi yeterli mi? 30 dakika yeterli olur mu, yoksa daha uzun bir süre bekletmek mi gerekli? Ayrıca, pişirme süresi konusunda 40-50 dakika arasında pişirmeyi öneriyorsunuz ama tavukların iç sıcaklığının 75 dereceye ulaşması gerektiğini belirtmişsiniz. Bu sürede tam olarak nasıl bir kontrol yapmalıyız ki tavuklar kuru kalmasın? Yanında hangi salatalar tercih edilebilir, özellikle yaz aylarında serinletici bir etki yaratacak olanlar hangileri?
Fırında baharatsız tavuk ve patates tarifini görünce aklıma geldi, acaba bu yemeği hazırlarken tavukları marine etme süresi yeterli mi? 30 dakika yeterli olur mu, yoksa daha uzun bir süre bekletmek mi gerekli? Ayrıca, pişirme süresi konusunda 40-50 dakika arasında pişirmeyi öneriyorsunuz ama tavukların iç sıcaklığının 75 dereceye ulaşması gerektiğini belirtmişsiniz. Bu sürede tam olarak nasıl bir kontrol yapmalıyız ki tavuklar kuru kalmasın? Yanında hangi salatalar tercih edilebilir, özellikle yaz aylarında serinletici bir etki yaratacak olanlar hangileri?
Cevap yaz