Sebzeli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Sebzeli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Patates Püresi

Sebzeli patates püresi, genellikle meze olarak tüketilse de ana yemek olarak da değerlendirilmesi mümkündür. İçerdiği sebzeler sayesinde oldukça sağlıklıdır ve sebze sevmeyen çocuklara sebzeleri sevdirmek için ideal bir seçenektir. Sebzeli patates püresi, özellikle tavuk ve kırmızı et yemeklerinin yanında mükemmel bir tamamlayıcı olacaktır. Eğer daha önce sebzeli patates püresi yapmadıysanız, bu tarifimizle kolayca hazırlayabilirsiniz.

Sebzeli Patates Püresi Malzemeleri

  • 6 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır

Sebzeli Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Öncelikle, patateslerin dış kabuklarını güzelce yıkayın ve uygun bir tencereye alın. Üzerine bir litre kadar su ekleyin ve tencereyi orta ateşteki ocağa yerleştirin. Patateslerin üzerine bir fiske tuz serpiştirin ve tencerenin kapağını yarım kapalı olacak şekilde kapatıp pişmeye bırakın.

Patatesler kaynayan suyun içinde pişerken, arada bir çatal batırarak yumuşak olup olmadıklarını kontrol edin. Eğer patatesler yumuşamışsa tencereden alın ve kabuklarını soyun. Bu aşamada elinize bir eldiven giymeniz faydalı olacaktır. Patatesler püre yapılacağı için sıcak halde kabuklarının soyulması daha kolay olacaktır. Kabuklarını soyduğunuz patatesleri bir çukur kaba alın ve patates ezici ya da çatal ile ezin.

Bir tava alın ve içine tereyağını ekleyerek eritin. Yağın içine rendelenmiş havucu ekleyip birkaç dakika kavurun. Havuçların üzerine mısır ve bezelyeyi ekleyip karıştırın. Ardından kremayı ve kaşar peynirini de ekleyin. Kaşar peyniri eridikten sonra, bu sebzeli karışımı püre haline getirdiğiniz patateslere ekleyip iyice karıştırın.

Hazır hale gelmiş olan sebzeli patates püresini servis yapabilirsiniz. Arzu ederseniz, servis tabaklarına önce patates püresini, ardından da sebzeli harcı ekleyip karıştırmadan da sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni