Köfteli patates yemeği nasıl hazırlanır, tarif nedir?

Lezzetli bir ana yemek arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: Köfteli patates yemeği. Kıymalı köftelerin patatesle buluştuğu bu nefis yemek, hem görünümü hem de lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek. İşte adım adım hazırlanışı ve püf noktaları...

20 Kasım 2025

Köfteli Patates Yemeği Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram kıyma (karışık veya dana)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı galeta unu
  • Karabiber, kimyon, tuz
  • 1 kg patates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 su bardağı sıcak su
  • Sıvı yağ

Hazırlanışı:


  • Köfte harcını hazırlamak için; rendelenmiş soğan, kıyma, yumurta, galeta unu ve baharatları karıştırıp yoğurun
  • Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın
  • Patatesleri soyup iri küp şeklinde doğrayın
  • Tencereye biraz sıvı yağ ekleyip köfteleri arkalı önlü kızartın
  • Köfteleri tencereden alıp, aynı yağa salçayı ekleyip kavurun
  • Doğranmış patatesleri tencereye ekleyip 2-3 dakika karıştırın
  • Kızartılmış köfteleri patateslerin üzerine yerleştirin
  • Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın
  • Orta ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika)

Püf Noktaları:

  • Köfteleri çok fazla kızartmamaya dikkat edin
  • Patateslerin çok dağılmaması için çok karıştırmayın
  • Su miktarını patateslerin üzerini geçecek şekilde ayarlayın
  • Dilerseniz içine havuç veya bezelye de ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz
  • Üzerine maydanoz serperek sunum yapabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;