Patatesli böreğin harcı nasıl hazırlanır?
Lezzetli ve doyurucu bir börek için patatesli harç hazırlamanın incelikleri burada. Patateslerin püre kıvamına getirilmesinden baharatların dengeli kullanımına kadar her adım, böreğinize mükemmel bir tat katacak. İsteğe bağlı eklemelerle zenginleştirilebilen bu harç, hem pratik hem de ekonomik bir seçenek sunuyor.
Patatesli Börek Harcı Malzemeleri
Patatesli Börek Harcı Hazırlanışı1. Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın. 2. Diğer taraftan soğanı ince ince doğrayın. Tavada sıvı yağı kızdırıp soğanları pembeleşene kadar kavurun. 3. Haşlanan patatesleri suyunu süzüp geniş bir kaseye alın. Üzerine süt ekleyerek pürüzsüz olana kadar ezin. 4. Kavrulmuş soğanları, ince kıyılmış maydanozu ve tüm baharatları patatese ekleyin. 5. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Harç çok sıcakken böreğe koymayın, ılımasını bekleyin. Püf Noktaları
|

.webp)










































.webp)

