Patatesli kuru yufka böreği nasıl yapılır, tarif nedir?

Lezzetli ve pratik bir börek tarifi arayanlar için harika bir seçenek! Kuru yufka ile hazırlanan bu patatesli börek, hem günlük öğünlerde hem de özel misafirler için ideal. İç malzemelerin dengeli lezzeti ve yufkanın çıtır dokusuyla sofralarınızı renklendirecek.

20 Kasım 2025

Patatesli Kuru Yufka Böreği Tarifi


Malzemeler:


  • 3 adet kuru yufka
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 2 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (yağlama için)
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • İsteğe bağlı maydanoz

Hazırlanışı:


  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin
  • Soğanları ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun
  • Kavrulan soğanları ezilmiş patatese ekleyin
  • Baharatları ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın
  • Kuru yufkaları tezgaha serip her birini süt ve sıvı yağ karışımıyla yağlayın
  • İç harcı yufkaların üzerine yayın
  • Yufkaları rulo şeklinde sarın
  • Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
  • Üzerlerine süt-yağ karışımı sürün
  • 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin

Püf Noktaları:

  • Yufkaları çok sert olmadan önce ıslatın
  • İç harcı soğuduktan sonra yufkaya yayın
  • Fırını önceden ısıtın
  • Dilimlemek için böreği 5-10 dakika dinlendirin

Servis Önerisi:

  • Yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;