Zencefilli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Zencefilli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Zencefilli Patates Püresi

Zencefilli Patates Püresi, farklı lezzet arayışında olanlar için ideal bir seçim olabilir. Hazırlanışı diğer patates pürelerinden farklı değildir; ancak bu tarifin ayırt edici özelliği, içinde kullanılan zencefildir. Zencefilin sağlık üzerindeki faydaları geniş çapta bilinmektedir. Bu tarif sayesinde zencefilin şifası püreye geçer ve dolayısıyla besin değerleri artar. Zencefilli patates püresi, özellikle kahvaltılarda oldukça lezzetli bir alternatif olabilir. Ayrıca ızgara et ve sebzelerin yanında mükemmel bir tamamlayıcıdır. Haşlanmış sebze tüketmeyi sevenler için de önerilir. Buzdolabında saklanabilir; ancak buzdolabı dışında saklama süresi dört saattir. Genelde sıcak tüketilmeli ve pişirildiği saatler içinde bitirilmelidir. Bu şekilde lezzetinden hiçbir şey kaybetmez.

Zencefilli Patates Püresi İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük boy patates
  • 10 adet arpacık soğan
  • 2 adet orta boy zencefil
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı dolusu pul biber
  • 1 çay kaşığı dolusu karabiber

Sunum İçin Malzemeler

  • 2 adet yeşilbiber
  • 5 adet çeri domates
  • 5 sap yeşil soğan
  • 1 tutam maydanoz

Zencefilli Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Pürenin hazırlığına ilk olarak patatesleri yıkamakla başlayalım. Bol su altında kullanılmamış bir bulaşık süngeri ile patatesleri ovalayarak iyice temizleyelim. Bu işlem bittiğinde patatesleri dörde bölüp, haşlanmaları için derince bir tencerenin içine koyalım. Tencereye patatesleri haşlayacak kadar su ekleyelim ve ocağa alalım. Patatesler haşlanırken diğer yandan arpacık soğanları soyalım. Soğanların ardından zencefilleri kabuklarından arındıralım ve çok küçük küpler halinde doğrayalım. Arpacık soğanlar doğranmayacak, bütün halde kullanılacaktır.

Yapışmaz özellikli ve bütün malzemeyi alacak kapasitede bir tavanın içine tereyağını ve sıvı yağı ekleyelim. Tereyağının eridiğini gördüğümüzde tavaya önce doğramış olduğumuz zencefilleri ilave edip bir süre kavuralım. Zencefillerin genel görünümleri değiştiğinde arpacık soğanları da ilave edelim ve iyice kavuralım. Kavrulmuş olan malzemenin içine sütü ekleyip bir süre pişirelim. Bir süre pişirdiğimiz arpacık soğanlarının üzerine çatal ile bastırıp içlerindeki katmanların dışarı çıkmasını sağlayalım. Böylece pürenin içinde bütün soğanlar olmayacak, görünüm açısından rahatsız edici bir sunum yapılmayacaktır.

Bu işlemin ardından tavaya tuz, karabiber ve pul biber ilavesini de yapıp, tavanın altını kapatalım. Diğer yanda haşlanma sürecini tamamlamış olan patatesleri süzüp kabuklarını soyalım. Bu işlem bittiğinde cam bir kase ya da kabın içinde patatesleri ezelim. Ezme işleminde ezici veya çatal kullanılabilir; mikser kullanmıyoruz. Mikser kullanılması halinde püre, başarısız bir görünüm kazanır. Buradaki amaç patateslerin tam püre olmayıp, diğer malzemeler ile uyumlu olmasını sağlamaktır.

Ezmiş olduğumuz patatesleri tavada bulunan malzemelere ekleyelim ve 2-4 dakika daha pişirelim. Böylece bütün malzemeler karışacak ve aynı ısıya erişeceklerdir. Zencefilli patates püresinin sunumu için hazırlık aşamasına geçelim. Yeşilbiberleri julien doğrayalım. Ardından çeri domatesleri dörde bölelim. Yeşil soğanları da diğer malzemelere uyumlu şekilde keselim ve bu üç malzemeyi bir tavada az tereyağı ile mühürleyelim. Üzerine az kimyon ekleyebiliriz.

Servis tabağının içine patates püresini koyduktan sonra hazırlamış olduğumuz sunum malzemeleri ile arzu edildiği şekilde süsleyelim. Böylece patates püresi, harika sunumu olan bir ara sıcak tabağına dönüşecektir. Zencefilli patates püresi servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Sütsüz Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kolay Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ördekli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Ördekli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri