Patates Püresi Salçalı Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Patates Püresi Salçalı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Salçalı

Patates püresi, yemeklere ara sıcak olarak eşlik eden mükemmel bir tariftir. Patates püresi, birçok kişi tarafından sevilen ve sıkça hazırlanan bir yardımcı yemektir. Hazırlanması oldukça kolay ve malzemelerinin pratik olması nedeniyle patates püresi tarifleri her zaman tercih edilmektedir. Özellikle tavuk ve et yemeklerinde, ızgara türlerinde önemli bir yardımcı destektir. Makarna ve pilav yerine yemeklerinizde salçalı patates püresi ikramı yaparsanız, herkes için hoş bir değişiklik olacaktır.

Patates Püresi Salçalı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 7 adet orta boy patates
  • Yeterince damak tadınıza göre tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Patates Püresi Salçalı Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesleri püresi için hazırlamalısınız. Patateslerin dış kabuklarını bol suyla yıkayın ve bir tencereye alın. Tencereyi patatesleri haşlayacak kadar suyla doldurun. Suyun patatesleri geçmesi yeterli olacaktır. Önce yüksek ateşte, ardından orta ateşte patatesleri haşlamaya bırakın. Patatesler haşlanırken diğer hazırlıkları yapabilirsiniz. Kuru soğanı yemeklik olacak şekilde küp doğrayın. Bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını ekleyerek soğanları kavurun. Soğanlar şeffaflaşmaya başladığında içerisine kırmızı pul biber, karabiber ve tuzu ilave edin. Bu malzemeleri birkaç dakika kavurun. Ardından biber ve domates salçasını ekleyin ve salçaların kokusu çıkana kadar kavurun. Tavaya yarım çay bardağı su ilave edin ve salçalı sosun pişmesini sağlayın.

Bu arada patatesler haşlanmış olacaktır. Sıcak suyun içinden alınan patateslerin kabuklarını soyun. Patatesleri bir kaseye alarak, patates ezici aletle iyice ezin. İsteğe bağlı olarak mikserle de patatesleri ezebilirsiniz; böylece daha pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz. Ezilmiş patateslere tavada hazırladığınız salçalı sosu ekleyin ve iyice harmanlayın.

Daha sonra salçalı patates püresini servis tabaklarına alarak ikram edebilirsiniz. Görselliğe önem verilirse, püresi kalıplara koyarak tabaklara alıp yanında ızgara köfte ile nefis bir ikramlık yapabilirsiniz.

Servis Önerileri ve Ekstra Bilgiler

Salçalı patates püresi, yanında ızgara et, tavuk veya balık yemekleriyle mükemmel uyum sağlar. Ayrıca, farklı bir tat katmak isterseniz, üzerine rendelenmiş kaşar peynir ekleyerek fırında biraz kızartabilirsiniz. Bu tarif, özel günlerde ve davetlerde de rahatlıkla servis edilebilir.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni