Yoğurtlu Havuçlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Yoğurtlu Havuçlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Havuçlu Patates Püresi, yemek masalarında soğuk meze olarak yerini alacak lezzetli bir tariftir. Aynı zamanda salata olarak da rahatlıkla ikram edilebilir. Patates ve havucun bu birleşimi damak tadınıza hitap edecektir. Pürenizi daha önceden hazırlayıp buzdolabında 1-2 gün muhafaza edebilirsiniz. Konuklarınızın geleceği gün fazla zorlanmadan mutfak işlerinizi tamamlayabilirsiniz. Yoğurtlu havuçlu patates püresinin besin değeri oldukça yüksektir, ancak kalorisi de yüksektir. Eğer diyetteyseniz, yoğurtlu havuçlu patates püresini çok az tüketmenizi tavsiye ederim.

Yoğurtlu Havuçlu Patates Püresi Malzemeleri

  • 6 Orta boy patates
  • 5 Orta boy havuç
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 Çorba kaşığı tereyağı
  • 2 Çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2,5 Su bardağı yoğurt
  • 6 Dal maydanoz
  • 2 Diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz
  • Pul biber veya kırmızı toz biber (isteğe bağlı)

Yoğurtlu Havuçlu Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesleri yıkayın ve haşlanmaya bırakın. Patatesler haşlanırken havuçları yıkayın, soyun ve rendenin büyük tarafıyla rendeleyin. Bir taraftan da teflon bir tavaya zeytinyağını koyarak ısıtmaya başlayın. Rendelenmiş havuçları tavaya ekleyerek kavurmaya başlayın. İçine biraz tuz ilave etmeyi unutmayın. Havuçlar önce suyunu salacak, sonra çekecektir. Suyunu çekince ocağın altını kapatın. Haşlanan patatesleri kontrol ederek, yumuşayıp yumuşamadıklarına bakın. Pişmişse tencereyi ocaktan alın ve süzün.

Yoğurtlu havuçlu patates püresi için önce haşlanmış patatesleri bir kabın içinde ezmeye başlayın. Püre haline gelince içine sütü ve tereyağının bir miktarını katın. İyice harmanlayın. Daha sonra hazırladığınız havuç rendesini ilave edin ve tekrar karıştırın. Bir borcamın içini su ile ıslatın, hazırlanmış püreyi içine düzgün bir şekilde yayın. Bu arada bir kapta yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırarak hazırlayın. Sarımsaklı yoğurdu borcama yaydığınız havuçlu patates püresi üzerine eşit miktarda dökün. Küçük bir tavada kalan tereyağını ısıtın ve üzerine kırmızı pul biberi ya da kırmızı toz biberi ekleyin. Bunu da yoğurdun üzerinden gezdirin. Yapacağınız son şey maydanozları ince ince kıyıp yoğurtlu havuçlu patates püresinin üstüne serpmektir. İşte bu lezzetli mezeyi hazırlamak bu kadar kolay. İsteyenler yoğurtlu havuçlu patates püresini tek kişilik kaselere de aynı şekilde hazırlayabilirler, sunumu böyle de yapabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni