Etsiz patates yemeği nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Lezzetli ve doyurucu bir vejetaryen yemeği arayanlar için pratik bir tarif: Patatesin en bol olduğu mevsimde, sadece birkaç temel malzemeyle hazırlanabilen bu nefis yemek, hem besleyici hem de ekonomik bir seçenek sunuyor. Zeytinyağının aromasıyla harmanlanan baharatlar, etsiz olmasına rağmen oldukça tatmin edici bir lezzet profili oluşturuyor.

19 Kasım 2025

Etsiz Patates Yemeği Tarifi


Malzemeler:


  • 4-5 orta boy patates
  • 1 büyük soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 avuç maydanoz

Yapılışı:


  • Patatesleri soyup iri küpler şeklinde doğrayın
  • Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince dilimleyin
  • Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
  • Doğranmış patatesleri tencereye ekleyin
  • Baharatları ve tuzu ilave edip 2-3 dakika karıştırın
  • Sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın
  • Kaynadıktan sonra ateşi kısıp patatesler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika)
  • Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın
  • 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın

Püf Noktaları:

  • Patateslerin çok dağılmaması için çok fazla karıştırmayın
  • Kıvamını beğenmezseniz, 1 yemek kaşığı un veya 2 yemek kaşığı yoğurtla kıvam alabilirsiniz
  • İsterseniz içine havuç, bezelye veya yeşil biber de ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Pilav veya bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz
  • Üzerine yoğurt dökerek de tüketebilirsiniz
  • Yanında turşu ile servis etmek lezzetini artıracaktır

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;