Lorlu patatesli börek tarifini okuduktan sonra gerçekten denemek istiyorum. Patateslerin haşlanıp ezilmesi ve soğanların zeytinyağında kavrulması adımları çok pratik görünüyor. Lor peynirinin eklenmesi de lezzet katacaktır. Yufkaların zeytinyağı ile sıvanması ve rulo şeklinde sarılması kısmı da oldukça kolay. Fırında altın rengi alana kadar pişirilmesi ise bu böreği daha da cazip hale getiriyor. Yanında yoğurt veya ayran ile servis edildiğinde tadı nasıl olur acaba? Ayrıca, dondurucuda saklama imkanı da büyük bir avantaj. Misafirlerim için hazırlarsam, beğenilecek mi merak ediyorum. Denemeye değer gibi görünüyor!
Yorumunuz için teşekkür ederim. Lorlu patatesli börek gerçekten de hem pratik hem de lezzetli bir tarif. Patateslerin haşlanıp ezilmesi ve soğanların zeytinyağında kavrulması aşamaları, mutfakta zaman geçirenler için oldukça kolay ve keyifli bir süreç sunuyor. Lor peyniri eklenmesi, böreğe hem kremamsı bir doku hem de hoş bir tat katacaktır.
Yufkaların zeytinyağı ile sıvanması, böreğin dışının çıtır çıtır olmasını sağlarken, rulo şeklinde sarılması da sunum açısından estetik bir görüntü sunar. Fırında pişirme aşaması, tam da istediğiniz o altın rengi elde etmek için kritik bir adım. Yanında yoğurt veya ayran ile sunulduğunda, bu lezzetlerin birbirini tamamlayacağı kesin. Yoğurt veya ayran, böreğin yağlı tadını dengelerken, ferahlık katacaktır.
Dondurucuda saklama imkanı da gerçekten büyük bir avantaj. Böylece istediğiniz zaman kolayca hazırlayıp misafirlerinize sunabilirsiniz. Misafirlerinizin beğeneceğinden eminim; lezzetli bir sunum ve özenle hazırlanmış bir börek her zaman takdir edilir. Denemeye değer gibi görünüyor, elinize sağlık!
Lorlu patatesli börek tarifini okuduktan sonra gerçekten denemek istiyorum. Patateslerin haşlanıp ezilmesi ve soğanların zeytinyağında kavrulması adımları çok pratik görünüyor. Lor peynirinin eklenmesi de lezzet katacaktır. Yufkaların zeytinyağı ile sıvanması ve rulo şeklinde sarılması kısmı da oldukça kolay. Fırında altın rengi alana kadar pişirilmesi ise bu böreği daha da cazip hale getiriyor. Yanında yoğurt veya ayran ile servis edildiğinde tadı nasıl olur acaba? Ayrıca, dondurucuda saklama imkanı da büyük bir avantaj. Misafirlerim için hazırlarsam, beğenilecek mi merak ediyorum. Denemeye değer gibi görünüyor!
Cevap yazSayın Adaleddin,
Yorumunuz için teşekkür ederim. Lorlu patatesli börek gerçekten de hem pratik hem de lezzetli bir tarif. Patateslerin haşlanıp ezilmesi ve soğanların zeytinyağında kavrulması aşamaları, mutfakta zaman geçirenler için oldukça kolay ve keyifli bir süreç sunuyor. Lor peyniri eklenmesi, böreğe hem kremamsı bir doku hem de hoş bir tat katacaktır.
Yufkaların zeytinyağı ile sıvanması, böreğin dışının çıtır çıtır olmasını sağlarken, rulo şeklinde sarılması da sunum açısından estetik bir görüntü sunar. Fırında pişirme aşaması, tam da istediğiniz o altın rengi elde etmek için kritik bir adım. Yanında yoğurt veya ayran ile sunulduğunda, bu lezzetlerin birbirini tamamlayacağı kesin. Yoğurt veya ayran, böreğin yağlı tadını dengelerken, ferahlık katacaktır.
Dondurucuda saklama imkanı da gerçekten büyük bir avantaj. Böylece istediğiniz zaman kolayca hazırlayıp misafirlerinize sunabilirsiniz. Misafirlerinizin beğeneceğinden eminim; lezzetli bir sunum ve özenle hazırlanmış bir börek her zaman takdir edilir. Denemeye değer gibi görünüyor, elinize sağlık!
Afiyet olsun!