Patates kreması nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?
Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir patates kreması tarifi. Tavuk veya sebze suyuyla hazırlanabilen bu kremalı çorba, muskat ve karabiberin aromasıyla zenginleşiyor.
Patates Kreması TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğanı ince ince yemeklik doğrayın, sarımsakları ezin. 2. Büyük bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Soğanları 3-4 dakika kavurun, sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun. 3. Doğranmış patatesleri tencereye ekleyin ve 5 dakika kadar hep birlikte kavurun. 4. Tavuk suyunu (veya sebze suyunu) ekleyin, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp patatesler yumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin. 5. Patatesler yumuşadığında ocağı kapatın ve çorbanızı blender'dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. 6. Kremayı, tuzu, karabiberi ve muskatı ekleyip 5 dakika daha kısık ateşte pişirin. 7. Servis yapmadan önce üzerine kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın. İpuçları:
|

.webp)










































.webp)

