Patates Püresi Kızartması Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Patates Püresi Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Kızartması

Patates püresi kızartması, evlerimizde rahatlıkla hazırlayabileceğimiz tarifler arasında yer almaktadır. Beklenmedik misafirlerimiz için ya da ailemiz için keyifli atıştırmalıklar hazırlamanıza olanak sağlayacak tariflerdendir. Bu püre kızartması sayesinde abur cubur tarzı dışarıdan hazır yiyecek söyleme dertlerinden de kurtulabilir ve pratik bir şekilde çok kısa zamanda leziz atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Buradaki bazı konulara dikkat ederek düşündüğünüzden daha da leziz kızartmalar hazırlayabilmenizin mümkün olduğunu unutmayınız.

Patates Püresi Kızartması Malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 kilogram patates
  • Tuz
  • 1/2 su bardağı galeta unu
  • İsteğe göre karabiber
  • Kızartmak için bol yağ

Patates Püresi Kızartması Nasıl Yapılır?

İlk olarak patateslerimizin haşlanması gerekmektedir. Ancak bu sırada bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Öncelikle patateslerimizi haşlarken suyu çok çekmemesine özen göstermeliyiz. Birçok kişi patatesleri daha kolay ve hızlı haşlansın diye soyup küp-küp doğradıktan sonra haşlamayı tercih ediyor. Ancak bu yöntem bu tarif için uygun değildir. Patates püresi kızartması için patateslerimizin sulu olmaması gerekmektedir. Bu nedenle, patatesleri soymadan ve doğramadan haşlamamız gerekmektedir.

Haşlanmış patatesleri soyup iyice ezerek püre haline getirdikten sonra içerisine tuz ve isteğinize göre karabiber veya pul biber ekleyebilirsiniz. Dilerseniz kimyon da ekleyebilirsiniz. İçerisine yumurtanın yarısını da ekledikten sonra patatesleri iyice yoğurmanız ve homojen bir püre elde etmeniz gerekmektedir. Daha sonra harcı köfte parçaları hazırlar gibi kopararak yuvarlamalıyız. Yuvarladığımız patates harcını sırayla kalan yumurta ve galeta ununa batırdıktan sonra önceden kızdırılmış yağda kızartmaya başlayabiliriz. Patateslerimiz pembeleşince yağdan çıkarıp ılık ve güzel şekilde servis edebiliriz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Patates püresi kızartması, farklı baharatlarla zenginleştirilebilir. Örneğin, rendelenmiş peynir, ince doğranmış maydanoz veya dereotu gibi malzemeler ekleyerek lezzeti artırabilirsiniz. Ayrıca, patates püresi kızartmasını yanında farklı soslarla servis ederek sunumunuzu daha da cazip hale getirebilirsiniz. Sarımsaklı yoğurt, tatlı biber sosu veya ketçap gibi seçenekler düşünebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kremalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zencefilli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Zencefilli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri