Patates ve mantar ile lezzetli bir sote nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: Patates ve mantarın mükemmel uyumuyla hazırlanan bu sote, hem besleyici hem de ekonomik bir seçenek sunuyor. Malzeme hazırlığından pişirme tekniklerine kadar tüm detaylar, evde kolayca uygulanabilecek şekilde düzenlendi.

20 Kasım 2025

Patates ve Mantar Sotesi Tarifi


Malzemeler:


  • 3 orta boy patates
  • 400 gram kültür mantarı
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Yarım demet maydanoz

Hazırlık Aşamaları:


  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve soğuk suda bekletin
  • Mantarları ince dilimler halinde kesin
  • Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince kıyın
  • Maydanozu ince ince doğrayın

Pişirme Yöntemi:

  • Geniş bir tavaya zeytinyağını alın ve ısıtın
  • Önce soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Suyunu süzdüğünüz patatesleri ekleyip 10 dakika kavurun
  • Mantarları ilave edip yüksek ateşte 5 dakika daha pişirin
  • Sarımsak, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirin
  • En son maydanozu ekleyip 2 dakika daha pişirin

Püf Noktaları:

  • Patatesleri suda bekletmek nişastasını atar ve daha çıtır olur
  • Mantarları yıkayarak değil, nemli bezle silerek temizleyin
  • Mantarları yüksek ateşte pişirerek suyunu çabuk çekmesini sağlayın
  • Dilerseniz son aşamada bir kaşık tereyağı ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak yoğurt veya cacık eşliğinde servis yapabilirsiniz
  • Yanında taze ekmek veya pilav ile mükemmel uyum sağlar

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;