Sarımsaklı Yoğurtlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Sarımsaklı Yoğurtlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsaklı Yoğurtlu Patates Püresi

Türk milleti olarak yemeklere oldukça düşkün bir toplumuz. Yemek masalarımızı şartlar el verdiği sürece en güzel şekilde ve çeşit çeşit yemeklerle süslemeyi çok severiz. Hazırladığımız yemekler kadar yemeklerin yanında sunduğumuz garnitürler ve mezeler de bizler için çok önemlidir. Garnitür veya meze denilince de ilk akla gelenlerden biri de patates püresidir. Patates püresi, birçok besin ve malzeme ile zenginleştirilebilir. Örneğin sarımsaklı yoğurtlu patates püresi gibi. Bu enfes lezzeti oldukça sıklıkla yapıp sevdiklerimle birlikte tüketmeyi çok severim. Ayrıca kebap türlerinin yanına oldukça yakışması ile ün salmış bu enfes lezzet, köfte çeşitleri ve etli diğer yemeklerin de yanına çok yakışmaktadır. Denemeyenler için şiddetle tavsiye ediyorum ve bu enfes lezzetten daha fazla mahrum kalmamanız için de tarifini sizlerle paylaşıyorum. Dilerseniz deneyebilirsiniz.

Sarımsaklı Yoğurtlu Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeler

  • 4-5 adet patates,
  • 1 demet maydanoz,
  • Dileğe göre 1 tutam dereotu,
  • 100 gram kaşar peyniri,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 çay kaşığı tuz,

Üzeri İçin

  • Büyük bir kase yoğurt, süzme yoğurt tercihimdir,
  • 3 yemek kaşığı mayonez,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane,

Sarımsaklı Yoğurtlu Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Sarımsaklı yoğurtlu patates püresi hazırlamak için ilk olarak patatesleri su ile haşlıyoruz. Ardından haşlanan patateslerin kabuklarını soyup güzelce eziyoruz. Daha sonra rendelenmiş kaşar peyniri ve sütü ilave edip iyice karıştırıp homojen hale getiriyoruz. İnce ince kıydığımız dereotu ve maydanozu hazırladığımız patatesin içerisine ekliyoruz. Karabiber, pul biber ve tuz ekleyip iyice karıştırdıktan sonra patates püresini borcam bir tepsiye alıp eşit miktarda yayıyoruz.

Derin bir kasenin içerisine yoğurdu, mayonezi, tuzu ve ezdiğimiz sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı tepsiye yaydığımız patates püresinin üzerine seriyoruz. Üzerine kuru nane serptiğimiz sarımsaklı yoğurtlu patates püresini ılık şekilde servis yapabiliriz. Ancak rahat dilimlemek ve görünüm olarak daha güzel görünmesi için bir süre buzdolabında bekletip dilimleyerek yemeklerin yanında servis yapabiliriz. Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ahmet Hakan

21 Temmuz 2024 Pazar

Yemeklerimize bu kadar düşkünken, sarımsaklı yoğurtlu patates püresini denememek olmaz. Acaba bu tarifi denedikten sonra misafirlerim ne kadar beğenecek? Özellikle kebapların yanında sunulduğunda nasıl bir lezzet patlaması yaşayacağımızı tahmin edemiyorum. Patates püresi hazırlarken kaşar peynirini rendelerken hep zorlanıyorum, bu konuda bir ipucu var mı? Bir de, yoğurtlu karışımı tepsiye yayarken eşit miktarda yaymak için en pratik yöntem nedir?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Ahmet Hakan,

Sarımsaklı yoğurtlu patates püresi gerçekten misafirlerinizin beğenisini kazanacak harika bir tarif. Özellikle kebapların yanında lezzet patlaması yaratacağına eminim. Kaşar peynirini rendelerken zorlanıyorsanız, peyniri biraz buzlukta bekletmeyi deneyebilirsiniz. Bu, peynirin daha sert olmasını sağlayarak rendelemeyi kolaylaştırır. Yoğurtlu karışımı tepsiye eşit miktarda yaymak için ise bir spatula kullanabilirsiniz. Spatula ile karışımın her yere eşit dağıldığından emin olabilirsiniz. ޞimdiden afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Patates Püresi Sulu Olursa

Patates Püresi Sulu Olursa