Patatesli puf böreği nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Çıtır yufka katmanları arasında nefis patatesli harçla hazırlanan bu puf böreği, hem pratik hem de lezzetli bir tarif. İster çay saatleri ister misafir ağırlamak için ideal olan bu böreğin püf noktaları ve sunum önerileriyle mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.

20 Kasım 2025

Patatesli Puf Böreği Tarifi


Malzemeler:


  • 3 adet yufka (hazır veya ev yapımı)
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı sıvı yağ (yağlamak için)
  • 1 adet yumurta (üzeri için)

Hazırlanışı:


  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun
  • Kavrulan soğanı ezilmiş patatese ekleyin
  • Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın
  • Yufkaları tezgaha serip her birini dörde bölün
  • Her parçaya patatesli harçtan bir yemek kaşığı koyup rulo şeklinde sarın
  • Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin

Püf Noktaları:

  • Patateslerin iyice ezilmiş olması böreğin daha lezzetli olmasını sağlar
  • Yufkaları çok ince açarsanız daha çıtır olur
  • Fırından çıkar çıkmaz servis yapmak en iyisidir

Servis Önerisi:

  • Yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz
  • Sıcak olarak tüketilmesi tavsiye edilir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;