Yoğurtlu patates topları nasıl yapılır?

Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: patatesin nefis dokusu ile yoğurdun ferahlatıcı lezzetini birleştiren, üzerine sosuyla tamamlanan enfes bir lezzet şöleni.

20 Kasım 2025

Yoğurtlu Patates Topları Tarifi


Malzemeler:


  • 4 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Üzeri İçin:


  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tereyağı
  • Nane ve kırmızı pul biber

Hazırlanışı:

1. Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun. Bir kasede çatalla iyice ezin.

2. Üzerine yoğurt, un, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve baharatları ekleyin.

3. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın ve homojen bir harç elde edin.

4. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle yuvarlak toplar şeklinde şekillendirin.

5. Kızgın yağda patates toplarını altın rengi alana kadar kızartın.

6. Ayrı bir kasede yoğurt ve ezilmiş sarımsağı karıştırın.

7. Kızaran patates toplarını servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.

8. Tereyağını kızdırıp içine nane ve pul biber ekleyin ve yoğurtlu patates toplarının üzerine gezdirin.

Püf Noktaları:

  • Patatesleri iyice ezdiğinizden emin olun, topak kalmamasına dikkat edin
  • Harç çok yapışkan olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz
  • Kızartma yağının iyice kızmış olması önemli
  • Daha hafif bir versiyon için fırında da pişirebilirsiniz

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;