Zeytinyağında patates kızartma tarifini okuduktan sonra, bu lezzetli atıştırmalığı denemek için sabırsızlanıyorum. Patateslerin düzgün bir şekilde hazırlanması ve nişastasının azaltılması konusuna özellikle dikkat edilmesi gerektiği belirtilmiş. Suyun tamamen kuruması da önemliymiş, bu noktayı unutmamak lazım. Zeytinyağının sıcaklığını kontrol etme yöntemi de oldukça pratik görünüyor; patates parçası ile test etmek akıllıca. Kızartma süresinin de patateslerin kalınlığına bağlı olarak değişeceği ifade edilmiş, bu da her seferinde mükemmel sonuç elde etme şansı sağlıyor. Servis önerileri arasında yoğurtlu soslar ve acılı soslar olması, çeşitlilik açısından harika. Kendi baharat karışımımı ekleyerek bu tarife biraz kişisel dokunuş katmayı da düşünüyorum. Acaba siz hangi soslarla tercih edersiniz?
Zeytinyağında patates kızartma tarifini okuduktan sonra, bu lezzetli atıştırmalığı denemek için sabırsızlanıyorum. Patateslerin düzgün bir şekilde hazırlanması ve nişastasının azaltılması konusuna özellikle dikkat edilmesi gerektiği belirtilmiş. Suyun tamamen kuruması da önemliymiş, bu noktayı unutmamak lazım. Zeytinyağının sıcaklığını kontrol etme yöntemi de oldukça pratik görünüyor; patates parçası ile test etmek akıllıca. Kızartma süresinin de patateslerin kalınlığına bağlı olarak değişeceği ifade edilmiş, bu da her seferinde mükemmel sonuç elde etme şansı sağlıyor. Servis önerileri arasında yoğurtlu soslar ve acılı soslar olması, çeşitlilik açısından harika. Kendi baharat karışımımı ekleyerek bu tarife biraz kişisel dokunuş katmayı da düşünüyorum. Acaba siz hangi soslarla tercih edersiniz?
Cevap yaz