Farklı patates kızartma tarifleri nelerdir?
Lezzetli ve çıtır patates kızartması yapmanın birden fazla yolu var. Klasik derin yağda kızartmadan fırın ve air fryer alternatiflerine, baharatlı tatlı patates versiyonundan truffle aromalı lüks sunuma kadar farklı tekniklerle hazırlanan tarifler, her damak zevkine hitap ediyor.
Klasik Patates Kızartması
Patatesleri kabuklarını soyup ince uzun dilimler halinde kesin. Soğuk suda 30 dakika bekletip nişastasını atın. Kuruladıktan sonra 160°C'de ön kızartma yapın. Çıkartıp dinlendirin. 190°C'de tekrar kızartın. Tuz serperek servis yapın. Fırında Patates Kızartması
Patatesleri dilimleyip suda bekletin. Kurulayın. Zeytinyağı ve baharatlarla harmanlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın. 200°C fırında 35-40 dakika pişirin. Baharatlı Tatlı Patates Kızartması
Tatlı patatesleri julienne dilimleyin. Nişasta ve baharatlarla iyice karıştırın. 180°C'de yağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Air Fryer Patates Kızartması
Patatesleri dilimleyip suda bekletin. Kurulayın. Yağ ve baharatlarla karıştırın. Air fryer sepetine tek kat halinde yerleştirin. 200°C'de 15-20 dakika pişirin. Truffle Aromalı Patates Kızartması
Patatesleri klasik yöntemle kızartın. Üzerine truffle yağı gezdirip, parmesan ve maydanoz serperek servis yapın. Püf Noktaları:
|



































.webp)

