Fırında patates tava nasıl yapılır? tarifi nedir?

Lezzetli ve pratik bir fırın yemeği arayanlar için harika bir seçenek: baharatlarla zenginleştirilmiş, çıtır dışı ve yumuşak içiyle mükemmel bir patates tarifi. Hem ana yemek yanı hem de atıştırmalık olarak ideal olan bu nefis tava, ev yemeklerine lezzet katacak.

20 Kasım 2025

Fırında Patates Tava Tarifi


Malzemeler:


  • 4-5 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • İsteğe bağlı: 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • İsteğe bağlı: 1 yemek kaşığı un (daha çıtır olması için)

Hazırlık Süresi: 10 dakika


Pişirme Süresi: 30-40 dakika

Yapılışı:

  • Patatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun
  • Patatesleri önce halka halka, sonra dörde bölerek tavada gibi küp küp doğrayın
  • Doğranmış patatesleri bir kaseye alın ve üzerine zeytinyağı ekleyin
  • Tüm baharatları (kırmızı biber, kekik, karabiber, kimyon) ve tuzu ekleyip iyice karıştırın
  • İsteğe bağlı olarak rendelenmiş sarımsak ve unu da ekleyip karıştırın
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patatesleri yayın
  • Önceden 200°C'de ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin
  • Arada bir karıştırarak her tarafının eşit pişmesini sağlayın
  • Patatesler kızarıp yumuşayınca fırından çıkarın

Püf Noktaları:

  • Patatesleri aynı boyda doğramak eşit pişme sağlar
  • Fırın tepsisine çok sıkışık koymamak gerekir
  • Daha çıtır olması için pişirme sonunda ızgara modunda 5 dakika tutabilirsiniz
  • Sıcak servis yapmak daha lezzetli olur

Servis Önerisi:

  • Yoğurtlu sarımsaklı sos ile
  • Köfte veya tavuk yanında
  • Üzerine maydanoz serperek

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;