Fırında patates ve kabak ile lezzetli bir tarif nedir?

Lezzetli ve pratik bir fırın yemeği arayanlar için nefis bir tarif: Patates ve kabağın kremalı sosla buluştuğu, üzeri erimiş peynirle kaplı bu graten, hem besleyici hem de doyurucu bir ana yemek alternatifi sunuyor.

19 Kasım 2025

Fırında Patates ve Kabak Graten


Malzemeler:

  • 3 orta boy patates
  • 2 orta boy kabak
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlık:


  • Patates ve kabakları ince ince dilimleyin
  • Bir kasede krema, süt, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber ve naneyi karıştırın

Pişirme:


  • Fırın kabını yağlayın
  • Patates ve kabak dilimlerini dizerek yerleştirin
  • Hazırladığınız kremalı sosu üzerine dökün
  • 180°C önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin
  • 10-15 dakika daha pişirerek peynirin kızarmasını sağlayın

İpuçları:

  • Dilimleri eşit kalınlıkta kesmek pişme süresini dengeler
  • İsteğe bağlı olarak üzerine çörek otu serpebilirsiniz
  • Sıcak servis yapın, yanına yoğurt ile mükemmel gider

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;