Garnitürlü patates topları nasıl yapılır?

Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: Patateslerin yumuşak dokusuyla sebzelerin lezzetini buluşturan garnitürlü patates topları, hem çay saatlerinize hem de ana öğünlerinize renk katacak. Kıtır kıtır dışı ve yumuşacık içiyle bu tarif, misafirlerinize sunabileceğiniz nefis bir alternatif olacak.

20 Kasım 2025

Garnitürlü Patates Topları Tarifi


Malzemeler:


  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlık Aşaması:


  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin
  • Havucu rendeleyip haşlayın
  • Soğanı ince ince doğrayın
  • Sarımsakları ezin
  • Maydanozu ince kıyın

Yapılışı:

  • Haşlanmış ve ezilmiş patatesleri geniş bir kaba alın
  • Rendelenmiş havuç, doğranmış soğan, sarımsak ve maydanozu ekleyin
  • Un, yumurta ve baharatları ilave edip iyice karıştırın
  • Elde ettiğiniz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın
  • Elinizle yuvarlayarak top şekli verin
  • Kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın
  • Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak yoğurt veya sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz
  • Yanında yeşil salata ile harika bir atıştırmalık olur

Püf Noktaları:

  • Patateslerin iyice ezilmiş olması top şekli vermeyi kolaylaştırır
  • Karışım çok yapışkan olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz
  • Kızartma yağının iyice kızmış olması topların dağılmaması için önemli

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;