Havuç ve patatesle tavuk butu nasıl haşlarız?

Lezzetli ve besleyici bir haşlama yemeği hazırlamak için doğru malzemelerle başlamak önem taşır. Tavuk butunun yanına eklenen havuç ve patatesler, hem görsel hem de lezzet açısından yemeği zenginleştirir. Basit adımlarla hazırlanan bu tarif, hem pratik hem de doyurucu bir öğün sunar.

20 Kasım 2025

Havuç ve Patatesle Tavuk Butu Haşlama Tarifi


Malzemeler:


  • 4 adet tavuk butu
  • 2 orta boy havuç
  • 3 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 defne yaprağı (isteğe bağlı)
  • 8-10 su bardağı su

Hazırlık Aşamaları:


  • Tavuk butlarını yıkayıp süzün
  • Havuçları ve patatesleri soyup iri parçalar halinde doğrayın
  • Soğanı dörde bölün
  • Sarımsakları ezin veya iri parçalar halinde kesin

Pişirme Yöntemi:

  • Geniş bir tencereye tavuk butlarını yerleştirin
  • Üzerine doğranmış sebzeleri ekleyin
  • Tuz, karabiber ve defne yaprağını ilave edin
  • Malzemelerin üzerini geçecek kadar su ekleyin
  • Tenereyi kapağı kapalı şekilde orta ateşte kaynatın
  • Kaynadıktan sonra ateşi kısıp 35-40 dakika pişirin
  • Tavuk eti kemikten kolayca ayrılıyorsa pişmiş demektir

İpuçları:

  • Daha lezzetli bir suyu olması için soğan kabuğu ekleyebilirsiniz
  • Haşlama suyunu çorba yapmak için saklayabilirsiniz
  • Sebzelerin dağılmaması için çok fazla karıştırmayın
  • İsteğe göre maydanoz, kereviz sapı gibi aromatikler ekleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;