Kıyma ile fırında patates nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik bir fırın tarifi: Kıymalı fırın patates, hem görüntüsü hem de tadıyla sofraları şenlendiriyor. Patatesin yumuşak dokusu ile kıymalı harç mükemmel bir uyum yakalıyor, üstelik hazırlanışı oldukça kolay.

20 Kasım 2025

Kıymalı Fırın Patates Tarifi


Malzemeler:


  • 4-5 adet orta boy patates
  • 300 gram kıyma (tercihen dana veya karışık)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
  • İsteğe bağlı: yeşil biber, havuç, bezelye

Hazırlık Aşaması:


  • Patatesleri soyup kalın dilimler halinde doğrayın
  • Tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün
  • Soğanı küp küp, sarımsağı ince ince doğrayın

Kıymalı Harç Hazırlığı:

  • Tencereye zeytinyağı koyup soğanları kavurun
  • Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
  • Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar pişirin
  • Salçayı ekleyip 2-3 dakika kavurun
  • Baharatları ve sıcak suyu ekleyip 10 dakika pişirin

Pişirme:

  • Fırın kabına patatesleri dizin
  • Üzerine kıymalı karışımı yayın
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin
  • Üzeri kızarana kadar fırınlayın

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak yoğurt eşliğinde servis yapın
  • Üzerine maydanoz serperek sunabilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Patatesleri çok ince dilimlemeyin, dağılabilir
  • Kıymanın yağlı olması yemeğin lezzetini artırır
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt sererseniz yapışmaz
  • Dilerseniz üzerine kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;