Patates böreği nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Lezzetli ve pratik bir patates böreği hazırlamak için ihtiyaç duyacağınız tüm detaylar burada. Hamurun çıtırlığından iç harç kıvamına kadar mükemmel sonuç almanın sırları, adım adım anlatımla sunuluyor.

20 Kasım 2025

Patates Böreği Tarifi ve Püf Noktaları


Malzemeler:


  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (açmak için)
  • Yufka veya 4-5 adet milföy hamuru
  • İsteğe bağlı: maydanoz, beyaz peynir

Yapılışı:


  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve püre haline getirin
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun
  • Kavrulan soğanı patates püresine ekleyin
  • Baharatları ve isteğe bağlı malzemeleri ekleyip karıştırın
  • Yufkaları tezgaha serip her birini sıvı yağ ile yağlayın
  • İç harcı yufkaların üzerine yayın
  • Yufkaları rulo şeklinde sarın veya üçgen şeklinde katlayın
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin

Püf Noktaları:

  • Patateslerin iyice yumuşak olması için haşlama suyuna tuz ekleyin
  • Soğanı iyice kavurursanız böreğiniz daha lezzetli olur
  • Yufkaları çok ince açarsanız daha çıtır olur
  • İç harcı soğuduktan sonra yufkaya sürün
  • Fırını önceden ısıtın ki börekler çıtır çıtır olsun
  • Böreği dilimledikten sonra servis yapın

Not: Patates böreğini ister kızartma ister fırında pişirebilirsiniz. Fırında pişirmek daha hafif ve sağlıklı olacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;