Patates milföy nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: Çıtır milföy hamuru içerisinde baharatlı patates püresi ve erimiş kaşar peynirinin buluştuğu bu nefis lezzet, hem çay saatlerinize hem de misafirlerinize şık bir alternatif sunuyor.

20 Kasım 2025

Patates Milföy Tarifi


Malzemeler:


  • 2 adet orta boy patates
  • 1 paket milföy hamuru
  • 100 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Maydanoz (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Patatesleri haşlayıp püre haline getirin
  • Püreye baharatları ve rendelenmiş kaşarı ekleyin
  • Milföy hamurlarını açıp üçgen şeklinde kesin
  • Hazırladığınız harçtan bir miktar koyup rulo şeklinde sarın
  • Üzerine yumurta sarısı sürün
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin

Püf Noktaları:

  • Milföy hamurunu oda sıcaklığında bekletin
  • Patates püresinin soğumasını bekleyin
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin
  • Altın rengi alana kadar pişirin

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak servis yapın
  • Yoğurt veya cacık ile birlikte sunabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;