Patatesli garnitür hazırlamak için hangi tarifler var?

Lezzetli ve pratik patates tarifleri arıyorsanız, farklı pişirme teknikleriyle hazırlanmış beş özel garnitür önerisi burada. Fırında soslu patatesin çıtır dokusundan, krema soslu gratene; baharatlı kızartmasından hafif bir salataya kadar her damak zevdine hitap eden seçeneklerle sofralarınıza renk katacak alternatifler sunuyoruz.

20 Kasım 2025

Patatesli Garnitür Tarifleri


1. Fırında Soslu Patates


  • 4 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 diş sarımsak (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:


  • Patatesleri kabuklarını soyup küp küp doğrayın
  • Bir kasede zeytinyağı ve baharatları karıştırın
  • Patatesleri bu karışıma bulayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin
  • 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin

2. Patates Püresi

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:


  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun
  • Bir tencerede süt ve tereyağını ısıtın
  • Patatesleri ezerek sütlü karışıma ekleyin
  • Tuz ve karabiberle tatlandırıp pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın

3. Patates Graten

  • 6 adet orta boy patates
  • 2 su bardağı krema
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı muskat

Hazırlanışı:


  • Patatesleri ince dilimler halinde doğrayın
  • Fırın kabına bir sıra patates dizin
  • Krema, tuz ve muskat karışımından üzerine dökün
  • Rendelenmiş peyniri serpip 180 derece fırında 45 dakika pişirin

4. Baharatlı Patates Kızartması

  • 4 adet büyük boy patates
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kızartma için sıvı yağ

Hazırlanışı:


  • Patatesleri çubuk şeklinde doğrayın
  • Bir kasede un ve baharatları karıştırın
  • Patatesleri bu karışıma bulayarak kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın

5. Zeytinyağlı Patates Salatası

  • 4 adet haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı:


  • Haşlanmış patatesleri küp küp doğrayın
  • İnce doğranmış soğan ve maydanozu ekleyin
  • Zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiberle sosunu hazırlayın
  • Tüm malzemeleri karıştırıp servis yapın

İpuçları:

  • Patateslerin çabuk pişmesi için eşit boyutta doğrayın
  • Fırın tarifleri için patatesleri önceden haşlayarak pişirme süresini kısaltabilirsiniz
  • Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;