Patatesli gözleme için hamur nasıl hazırlanır?

Ev yapımı patatesli gözleme için ideal hamurun sırrı, doğru malzeme oranları ve dinlendirme sürecinde saklı. Un, su ve yağın dengeli buluşmasıyla hazırlanan bu esnek hamur, incecik açıldığında kıtır bir dokuya kavuşuyor.

20 Kasım 2025

Patatesli Gözleme Hamuru Tarifi


Malzemeler:


  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:


  • Derin bir kaba unu eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın
  • Ilık su, tuz ve sıvı yağı unun ortasına ekleyin
  • Malzemeleri yavaşça karıştırarak hamuru toparlayın
  • Hamuru 10-15 dakika yoğurun (pürüzsüz ve esnek kıvam alana kadar)
  • Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin
  • Dinlenen hamuru tezgaha alıp 8-10 eşit parçaya bölün
  • Her parçayı merdane ile incecik açın

Püf Noktaları:

  • Hamur çok sert olursa az miktarda su ekleyebilirsiniz
  • Hamurun yapışmaması için tezgahı hafifçe unlayın
  • Hamuru çok ince açmak gözlemenin kıtır olmasını sağlar

İç Malzeme Hazırlığı:

  • Hamur dinlenirken; haşlanmış patatesleri ezin, soğan, maydanoz ve baharatlarla karıştırın
  • Hazırladığınız hamurların yarısına iç harcı yayıp diğer yarısıyla kapatın
  • Kenarlarını bastırarak kapatıp tavada her iki tarafını altın sarısı olana kadar pişirin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;